Wiosenny konkurs Aquaphor – wyniki!

10 maja 2018, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Przefiltrowanie wody kranowej przy użyciu dzbanków filtrujących sprawia, że jakością nie ustępuje ona wodzie butelkowanej, a nawet niejednokrotnie ją przewyższa. Pijąc wodę filtrowaną można zachować zdrowie i poprawić walory smakowe spożywanych potraw np: zup,  napojów, koktajli oraz przygotowywanych na jej bazie potraw. Pamiętaj, aby pić dużo przefiltrowanej wody podczas stosowania diet odchudzających i oczyszczających.

W naszym konkursie do wygrania były najnowsze modele dzbanków filtrujących Jasper AQUAPHOR z wkładem magnezowym i książeczką z przepisami na  pyszne koktajle! To wspaniały pomysł na prezent, również z okazji zbliżającego się Dnia Matki.

zadanie konkursowe:

Podaj swój przepis na ulubiony koktajl!

Oto nagrodzone wypowiedzi:

Adelina Storczyk 

Moja recepta na bezbolesny zastrzyk energii: wampirzy koktajl  Składniki: mały burak, pół dużej papryki, pół pęczka natki pietruszki, łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Końska dawka witamin i minerałów budzi mnie do życia. Działa lepiej niż kawa! Szczególnie polecam na problemy z anemią, moja hemoglobina trzyma poziom  Nie wszyscy wiedzą, że natka pietruszki zawiera dwa razy więcej żelaza, niż osławiony i zarazem przez wiele osób znienawidzony szpinak  Buraki i papryka czerwona stanowią wsparcie. Ważna jest również obecność witaminy C – tu znów rządzi natka, do spółki z papryką i cytryną. Na zdrowie!

nastii

Koktajl to bogactwo witamin, zwłaszcza jeśli połączymy owoce z warzywami. Ja zawsze tak robię i wierzcie mi, paleta smaków jest w nich o wiele bogatsza niż w przypadku użycia samych owoców. Do tego takie połączenie stwarza wiele możliwości eksperymentowania z dodatkami. Bo przecież jak można zapomnieć o dobroczynnym działaniu spiruliny czy zielonego jęczmienia, które smakiem mnie zupełnie nie zachwycają, ale w towarzystwie pysznego koktajlu nabierają akceptowalnej do spożycia formy! Warto je przemycać wśród owoców i warzyw, by cieszyć się zdrowiem i urodą. A i to przecież chodzi nam nie tylko wiosną, prawda…?:)

Dlatego proponuję koktajl „Witaminka”, w którym smak i wartości odżywcze idą w parze, ale nie zapominajcie, by wypić go od razu po przyrządzeniu, inaczej witaminki w większości z niego ‚wyparują’:/

Składniki: gruszka, jabłko, 100 g szpinaku, 3 łodygi selera naciowego, łyżeczka soku z limonki, łyżeczka spiruliny, 100 ml przefiltrowanej wody.

Po obraniu owoców, siekam szpinak i seler, wrzucam do blendera, po czym wyciskam sok z limonki, dodaję do wody, podobnie spirulinę. Wszystko łączę blendując. Efekt przepyszny i najzdrowszy przy natychmiastowym spożyciu – polecam!

Caroline:

Wiosna pełna słońca nastraja mnie do picia słonecznego koktajlu na bazie czerwonych, pomarańczowych i żółtych owoców. Dają mi one wiele pozytywnej energii, którą chcę się z Wami tutaj podzielić:) Szczególnie polecam dodawanie różnych egzotycznych przypraw, jak chili czy kurkuma, które znakomicie wpływają na nasze trawienie, podkręcając smak koktajlu…
Oto mój sekretny przepis na koktajl, który smakuje całej mojej rodzinie:
– 1 mandarynka
– 1 czerwony grejpfrut
– 1 mango
– 2 banany
– pół szklanki jogurtu naturalnego
– szczypta chili, dla podkreślenia smaku.
Obieram wszystkie owoce ze skórki, pozbywam się też niejadalnej pestki z mango, a następnie kroję je oraz dzielę na cząstki, po czym blenduję wszystko i na koniec łączę z jogurtem, dodając chili. Koktajl smakuje wspaniale, zwłaszcza schłodzony!

sabbrina

Mój ulubiony koktajl to mieszanka dobrego humoru i najnowszych ploteczek, przyprawiona leniwym powiewem niedzielnego popołudnia. Jego temperatura jest taka jak dziś – idealne 25 stopni, a rośnie wraz z temperaturą dyskusji o wczorajszej imprezie:) A tak poważnie – koktajlem nr 1 na takie towarzyskie spotkania jest dla mnie osobisty koktajl mocy, składający się ze 100 ml przefiltrowanej wody, łyżeczki soku z cytryny, 1 dojrzałego awokado, mandarynki oraz łyżki nasion chia, aby dopełnić jego zdrowotnego wpływu na mój organizm, tak spragniony odżywienia po zbyt długiej zimie…

Gratulujemy!

 

Nagrodą w konkursie jest najnowszy model dzbanka Jasper AQUAPHOR w odcieniach szarości o poj. 2,8 l wraz z książeczką z przepisami na smaczne i zdrowe koktajle owocowo-warzywne.

O NAGRODZIE:

Dzbanek filtrujący to coraz bardziej popularny element wyposażenia kuchni. To on sprawia, że woda smakuje lepiej, jest zdrowsza i nie zawiera szkodliwych zanieczyszczeń. Jasper to najnowszy model dzbanka filtrującego, wyposażony w podnoszoną pokrywkę umożliwiającą nalewanie wody bez konieczności jej zdejmowania oraz mechaniczny wskaźnik zużycia wkładu, który ułatwia codzienne korzystanie z dzbanka i przypomina o konieczności terminowej wymiany wkładów.

Nowoczesny i elegancki wygląd oraz bogata kolorystyka dzbanków filtrujących AQUAPHOR sprawiają, że doskonale wpasowują się one do każdego wnętrza. Istotna jest także wielkość dzbanka (2,8 l), gwarantująca pełną mobilność oraz prosty sposób użytkowania. Dzbanki AQUAPHOR sprzedawane są w zestawie z wkładem magnezowym. Wymienny wkład do filtra AQUAPHOR Maxfor Mg2+ z magnezem pozwala zachować odpowiednią zawartość magnezu w wysoce oczyszczonej wodzie. Dzbanki filtrujące AQUAPHOR z wkładami Maxfor posiadają atest Polskiego Zakładu Higieny. Zdobyły również pierwsze miejsce w teście Stiftung Warentest. Wydajność wkładu – 200 litrów uzależniona jest od jakości wody kranowej. Są to wymienne wkłady filtrujące zawierające jonowymienne włókno Aqualen – dzięki niemu jako jedyne na rynku zapewniają czterostopniową filtrację wody. Oczyszczają wodę z rdzy i innych zanieczyszczeń mechanicznych, a także usuwają z wody chlor, pestycydy, fenole i do 99% metali ciężkich.

Dzbanki filtrujące Jasper  AQUAPHOR z wkładami Maxfor są dostępne w sprzedaży w sklepach Biedronka w całej Polsce w 3 wariantach kolorystycznych: fuksji, limonki i najmodniejszym kolorze ostatnich miesięcy – szarości! Poza dzbankiem w sieci sklepów Biedronka znajdziemy też ekonomiczny zestaw uniwersalnych wkładów do dzbanka AQUAPHOR Maxfor 2+1 gratis.

O AQUAPHOR
AQUAPHOR Poland to oddział międzynarodowej firmy AQUAPHOR Corporation, prowadzącej zdywersyfikowaną działalność badawczo-produkcyjno-handlową w 43 krajach świata. AQUAPHOR zajmuje się tworzeniem, rozwijaniem i produkcją coraz nowocześniejszych urządzeń uzdatniających, które poprawią jakość wody, głównie tej przeznaczonej do spożycia. Są to m.in. dzbanki filtrujące, filtry nakranowe, podróżne, podzlewozmywakowe, filtry odwróconej osmozy, mechaniczne filtry wstępne, stacje uzdatniania wody serii WaterBoss (zmiękczacze, odżelaziacze, odmanganiacze), dystrybutory do wody, filtry przemysłowe z linii Aquaphor Professional oraz wkłady filtrujące do wszystkich tych systemów.