Kurczak po indonezyjsku – Bami Goreng i Nasi Goreng marki FRoSTA
Kuchnia indonezyjska to połączenie wpływów arabskich, chińskich, indyjskich oraz europejskich. Słynie z harmonijnego łączenia potraw słodkich i kwaśnych, ostrych i łagodnych. Dominują w niej aromatyczne przyprawy, takie jak: kolendra, kurkuma, imbir czy kmin rzymski. Podstawowymi składnikami tradycyjnych dań kuchni in
W ofercie marki FRoSTA znajdują się dania inspirowane tradycyjną kuchnią indonezyjską: Bami Goreng i Nasi Goreng. Pierwsze z nich to kompozycja makaronu, soczystego mięsa z kurczaka, żółtej papryki, chrupiącej marchewki, cebuli i groszku. Wyrazistego charakteru daniu nadają młode pędy bambusa, chińskie grzyby mun oraz przyprawy: kolendra, papryka, kmin rzymski, pieprz biały i kajeński. Z kolei, Nasi Goreng stanowi połączenie złocistego ryżu, delikatnego mięsa z piersi z kurczaka, groszku, pora, marchewki, kapusty, kiełków fasoli mung i młodych pędów bambusa. Całość doprawiona wiórkami kokosowymi, słodkim sosem sojowym oraz przyprawami: kolendrą, kminem rzymskim i kurkumą.
Bami Goreng i Nasi Goreng, podobnie jak inne dania kuchni świata z oferty FRoSTY, nie zawierają wzmacniaczy smaku, barwników, aromatów, tłuszczów utwardzonych, skrobi modyfikowanej, a także konserwantów. Naturalność produktów podkreślono za pomocą komunikatów: 100% naturalnego smaku, 100% bez dodatków. Dania w kilka minut można przygotować w kuchence mikrofalowej lub na patelni.