Kulki ryżowe ze szpinakiem i czosnkiem

1 lutego 2016,
dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 10 dag ryżu trójkolorowego
  • 10 dag szpinaku
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • Koperek suszony Appetita
  • Kurkuma Appetita
  • Gałka muszkatołowa Appetita
  • Pieprz czarny mielony Appetita
  • sól

 

Przygotowanie:

Ryż z dodatkiem kurkumy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź. Szpinak umyj, pokrój w duże kawałki. Czosnek obierz i posiekaj. Do ryżu dodaj szpinak, czosnek i koperek, następnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj jajko. Masę dokładnie wymieszaj. Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie kulki i gotuj na parze przez 15 minut.

 

file1454338347



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....