Kulki ryżowe ze szpinakiem i czosnkiem

1 lutego 2016,
dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 10 dag ryżu trójkolorowego
  • 10 dag szpinaku
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • Koperek suszony Appetita
  • Kurkuma Appetita
  • Gałka muszkatołowa Appetita
  • Pieprz czarny mielony Appetita
  • sól

 

Przygotowanie:

Ryż z dodatkiem kurkumy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź. Szpinak umyj, pokrój w duże kawałki. Czosnek obierz i posiekaj. Do ryżu dodaj szpinak, czosnek i koperek, następnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj jajko. Masę dokładnie wymieszaj. Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie kulki i gotuj na parze przez 15 minut.

 

file1454338347



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....