Kulki ryżowe ze szpinakiem i czosnkiem

1 lutego 2016, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 10 dag ryżu trójkolorowego
  • 10 dag szpinaku
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • Koperek suszony Appetita
  • Kurkuma Appetita
  • Gałka muszkatołowa Appetita
  • Pieprz czarny mielony Appetita
  • sól

 

Przygotowanie:

Ryż z dodatkiem kurkumy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź. Szpinak umyj, pokrój w duże kawałki. Czosnek obierz i posiekaj. Do ryżu dodaj szpinak, czosnek i koperek, następnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj jajko. Masę dokładnie wymieszaj. Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie kulki i gotuj na parze przez 15 minut.

 

file1454338347



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz