Kulinarne warsztaty w Łodzi studio BOOK&COOK – opinia
Przedstawiamy relację z warsztatów Makarony na Widelcu ze studia kulinarnego BOOK&COOK, które mieści się w OFF Piotrkowska w Łodzi. Warsztaty to ciekawy sposób na spędzenie czasu ze znajomymi i możliwość nauczenia się smacznych, oryginalnych potraw pod okiem szefa kuchni…
Integracja jaka występuje podczas gotowania to naprawdę zjawisko dość interesujące, atmosfera kulinarnej swobody oraz uśmiech na twarzach uczestników wskazuje na świetną zabawę i możliwość kreatywnego spędzenia czasu.
Organizator zapewnia wszelkie, najlepszej jakości świeże produkty do przygotowania zaplanowanych na dany dzień warsztatów. Faktycznie jestem pod wrażeniem wysokiej jakości żywności wiodących marek. Sprzęt kuchenny jest nowy, utrzymany w idealnym stanie. Podczas gotowania towarzyszą nam asystentki chętne do pomocy oraz ułatwiające prace kursantów.
Studio kulinarne to nowocześnie wyposażona kuchnia z bardzo praktyczną kuchenną wyspą, w której nie brakuje takich sprzętów jak miksery, malaksery, blendery wiodących marek AGD. Studio organizuje warsztaty cyklicznie i zaprasza na tematyczną i kreatywną naukę potraw z całego świata. Tym razem pod nadzorem Agaty Anioł mieliśmy okazję ugotować wspólnie w grupach:
- ravioli z kurkami i imbirem z masłem szałwiowym i bitą śmietaną z kozim serem
- makaron tagliatelle z dynią, serem gorgonzola, szałwią i orzechami włoskimi
- makaron tagliatelle ze szpinakiem i sosem putanesca
- makaron z pomidorami Orecchiette z pesto z jarmużu
Czas spędzony tutaj to niezapomniane wrażenia, świetna zabawa, ale też możliwość poznania nowych smaków i połączeń kulinarnych, które warto przenieść na domowe pielesze i zaskoczyć rodzinę lub ukochanego wykwintną kolacją…Duża przestrzeń całego studia, czyli kuchnia, część jadalna oraz kącik wypoczynkowy, pozwalają na zorganizowanie w tym miejscu imprezy dla większej grupy osób, włącznie z tańcami!
BOOK&COOK
Studio kulinarne
OFF Piotrkowska
budynek 6, piętro I
ul.Piotrkowska 138/140
90-062 Łódź
BOOK&COOK to wyjątkowy pomysł grupy przyjaciół, który zrodził się ze wspólnej pasji do gotowania i potrzeby spotkań w ciepłej, niezobowiązującej atmosferze. To projekt łączący profesjonalne podejście w kuchni, nowoczesny styl, a zarazem domowy klimat, wypełniający ceglane lofty zabytkowej fabryki bawełny Franciszka Ramischa.
Jesteśmy pierwszym w Łodzi studiem kulinarnym zlokalizowanym w postindustrialnej przestrzeni OFF Piotrkowska – Centrum Przemysłów Kreatywnych, miejscu niepowtarzalnym i jedynym w swoim rodzaju, miejscu które w 2014 roku zwyciężyło w prestiżowym plebiscycie „7 nowych cudów Polski” organizowanym przez „National Geographic Traveler”.