Magda Gessler to nasz narodowy, kulinarny skarb narodowy – to właśnie ona dzięki programowi Kuchenne Rewolucje nauczyła Polaków smaku, miłości i pasji do gotowania. Dzięki niej wiemy jak powinny smakować nasze tradycyjne, polskie dania, jak szanować produkty i stawiać na wysoką jakość gotowania.
Magda Gessler we właściwy tylko sobie sposób splata polskie tradycje kulinarne ze smakami światowej kuchni. Teraz w swojej nowej książce serwuje nam najlepsze przystawki, lekkie i sycące zupy, a także dania z mąki, kaszy i ziemniaków. Nie zabraknie prostych przepisów na aromatyczne mięsa i ryby oraz pyszne ciasta z owocami, makiem i serem. Na każdej stronie czekają doskonale doprawione, aromatyczne i pięknie podane dania, które szybko przygotujemy we własnym domu. Co ciekawe wszystkie receptury okraszone zostały garścią unikatowych, autorskich porad popularnej polskiej restauratorki. Jest nowocześnie, elegancko, ale przede wszystkim pysznie!