Kuchnia diabetyków

18 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

837277224XCukrzyca – choroba cywilizacyjna – dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka, Barbara Jakimowicz-Klein, chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne – wszystkie i smaczne i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!

 






Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Kuchnia diabetyków

  1. avatar dolores pisze:

    A ja mam dietę diabetyków opanowaną, bo moja babcia choruje… Ale i tak przeczytam, może czegoś ciekawego się jeszcze dowiem?

  2. avatar Blondie pisze:

    Na szczęście nie potrzebuję, ale dla chorych pewnie jest niezbędna…

Dodaj komentarz