Imprezowy konkurs z firmą ROLNIK – wyniki!

9 marca 2015, dodał: Malwina
Artykuł zewnętrzny

W myśl starego, polskiego porzekadła „Cudze chwalicie, swego nie znacie” firma ROLNIK udowadnia, że rodzime produkty dorównują, a często przewyższają smakiem i jakością zachodnie marki. Pyszne polskie warzywa i owoce zamknięto w eleganckich sześciokątnych słoiczkach, a ich wyjątkowy smak to sprawdzone przez firmę ROLNIK najlepsze receptury. Wszystko smakuje jak u mamy.

Business woman serve herself at buffet

 

Koreczki_bankietowe_314ml kopiaKukurydza_mini_kolby_314ml kopia

Papryka_smazona_314ml kopia

Dziękujemy za liczne przepisy na smakowite dania imprezowe! Spośród licznych przepisów zamieszczonych w rubryce Przepisy, komentarzach na Facebooku i pod artykułem wybraliśmy następujące przepisy, które z pewnością uświetnią niejedną biesiadę, należące do autorów:

1) Mariola Grzęda – Faszerowane cytryny

file1426588277

3 cytryny
1 puszka tuńczyka
3 pomidory suszone
2 jajka
ząbek czosnku
3 łyżki majonezu kieleckiego
sól, pieprz

Wykonanie

Cytryny myjemy, kroimy na połówki. Z każdej połówki ścinamy piętkę, żeby było łatwo je postawić. Miąższ cytryny wydrążamy usuwamy błonki i pestki, drobno kroimy. Jajka gotujemy na twardo, ciekamy. Pomidory suszone drobno siekamy. Tuńczyka odcedzamy, rozdrabniamy, mieszkamy z połową cytrynowego miąższu, pomidorami, jajkami, roztartym czosnkiem, majonezem.

2) Kamila Danych – Wytrawne Pizzowe Muffinki

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/s261x260/11046827_10153109225185180_5894910841458331440_n.jpg?oh=c0513168801362c5c37662fbd28f5cb5&oe=55B89A84&__gda__=1437756539_dc2138d464e623eea702069452003071


Składniki:

• 200 g mąki
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1/2 łyżeczki oregano
• 1/2 łyżeczki bazylii
• sól
• 1/2 szklanki oleju
• 1/2 szklanki mleka
• 2 jajka
• 1 kula sera mozzarella
• 100 g salami
• 1/2 czerwonej papryki
• 6 pomidorków koktajlowych


Jak przyrządzić?


W misce mieszamy razem mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy (czyli oregano, bazylię, szczyptę soli).
W osobnej misce mieszamy jajka, olej oraz mleko, aż składniki się połączą. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ser mozarella trzemy na tarce. 2/3 dodajemy do ciasta wraz z pokrojoną drobno papryką oraz pokrojonym w cienkie paseczki salami. Mieszamy i nakładamy do formy na 12 muffinów. Pozostałym serem posypujemy wierzch muffinów.
Pomidorki kroimy na ćwiartki i na wierzchu każdego muffina układamy dwa kawałki.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na około 25 minut. Upieczone muffiny wyjmujemy i studzimy.
P.S. Można je jeść jako zimną i ciepłą przekąska- ale jak dla mnie lepiej smakują podgrzane, ale to kwestia gustu… Dop
rawiamy do smaku. Masą napełniamy wydrążone cytryny, ozdabiamy według uznania. Przed podaniem schładzamy.

 

3) Grillowane karczochy w oleju

 

Przepis dziecinnie prosty, krótki w przygotowaniu. Za to wrażenia smakowe niezapomniane.

Potrzebne składniki: karczochy w ćwiartkach w oleju (najlepiej marki rolnik), cytryna, natka pietruszki, bazylia, kolendra, sól, pieprz, oliwa z oliwek.

Sposób przygotowania zajmie nie więcej niż 10 minut.
Zioła należy posiekać i wymieszać w szklanym naczyniu z dodatkiem ok. 3 łyżek oliwy z oliwek. Sparzoną skórkę cytryny zetrzeć i dodać odrobinę do ziół.
Tak przygotowaną oliwą należy posmarować każdą ćwiartkę karczocha i ułożyć na grillu. Co jakiś czas należy przewracać karczochy. Przekąska będzie gotowa, gdy warzywa zrobią się miękkie.

Zachęcam wszystkich do spróbowania, bo karczochy są nie tylko smaczne, ale i niezwykle pożywne oraz mają wiele właściwości leczniczych.

 

4) Ewelina  – Pijany Łosoś

 

losos

Danie niezwykle proste, szybkie i przede wszystkim zdrowe.  Smakuje i wygląda niezwykle elegancko. Idealne na romantyczną kolacje we dwoje.

Składniki:

400 g fileta z łososia

4 łyżeczki musztardy najlepiej miodowej

2 łyżeczki musztardy francuskiej

1 łyżeczka soli

4 łyżki ginu

2 pęczki kopru

1 cytryna

Pasta koperkowa:

sok z 1 cytryny

4 pęczki koperku

150 g migdałów

3 łyżki oliwy

sól i pieprz do smaku

bułka bagietka

1. Marynata: Musztardy, sól i gin mieszamy ze sobą. Marynujemy łososia ułożonego na folii aluminiowej posypujemy posiekanym koprem. Na wierzchu układamy plasterki cytryny, zawijamy całość w folię aluminiową i wstawiamy
na 2 godziny do lodówki.

2. Po upływie tego czasu wstawiamy łososia do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na około 25 minut.

3. Pasta. Do blendera wsypujemy koper, migdały, oliwę, sok z cytryny i blenderujemy. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Pastę przekładamy do obręczy serce i formujemy na talerzu, dekorujemy migdałem.

4. Bułkę bagietkę kroimy na kawałki o szerokości około 2cm. Następnie pieczywo rumienimy na złoto-brązowy kolor na suchej patelni grillowej.

5. Łososia podajemy na bagietce posmarowanej pastą koperkową.

 

SERDECZNE GRATULACJE! Z laureatami skontaktujemy się drogą mailową. Nagrody wysyła sponsor – marka ROLNIK

 

 

www.facebook.com/RolnikPrzetwory

 

Kurki_marynowane_314ml kopia-horz4

Cztery najlepsze kulinarne propozycje otrzymują nagrodę w postaci płyto-patelni. Jest to taca, która może być używana również na kuchniach indukcyjnych!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

LogoRolnik300dpiRGBduze

 

Życzymy powodzenia!



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...