Serdecznie dziękujemy za ogromną ilość nadesłanych komentarzy na portalu i facebooku oraz maili w związku z naszym konkursem wiosennym zorganizowanym wraz z marką AQUAPHOR! Miło nam ogłosić, że dzbanki ze szklaneczkami trafiają do:
Iga
AGNES
Mój przepis to kolorowa sałatka, idealna do zjedzenia przed treningiem. Robię ją w dwóch wersjach – warzywnej i owocowej, w zależności od nastroju. Jestem osobą aktywną, często ćwiczę, dbam również o swoją dietę, dlatego ta sałatka tak bardzo przypadła mi do gustu. Jej niska kaloryczność oraz zawartość witamin to dla mnie ogromny plus. Co najlepsze – jej przygotowanie zajmuje mi mniej niż 10 minut!
Składniki:
Baza do obu sałatek:
– mieszanka sałat
– orzechy włoskie
– ser feta lub mozzarella
Sałatka warzywna:
– pomidorki koktajlowe
– żółta papryka
– oliwki
Przygotowanie:
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, paprykę oczyścić i pokroić w małą kostkę. Do miski wsypać zawartość paczki z sałatami, a następnie dodać pokrojone warzywa oraz oliwki. Ser feta/ mozzarellę pokroić w kostkę, orzechy przełamać na małe części i wrzucić do reszty. Wszystko delikatnie wymieszać. Można dodać odrobinę oliwy do smaku.
Sałatka owocowa:
– truskawki
– arbuz
– granat
Przygotowanie:
Truskawki pokroić na małe kawałki, z arbuza wydrążyć kuleczki. Z granatu wyciągnąć pestki i razem z resztą owoców wrzucić na przygotowaną wcześniej w misce zawartość paczki sałat. Ser feta/mozzarellę pokroić w kostkę i dodać do owoców. Na koniec wrzucić rozdrobnione orzechy włoskie. Delikatnie wymieszać.
Smacznego! :)
Mam świetny pomysł na wiosenną sałatkę z kiełkami brokułu i rzodkiewki, kurczakiem, serem feta i dresingiem z pomelo. Pyszna, orzeźwiająca.
Składniki:
mix sałat ok 200 g
40 g kiełków warzyw np brokułu, rzodkiewki
chilli kolorowe: czerwone, żółte, zielone, pomarańczowe
1/4 owocu pomelo miąższ
5 pomidorków koktajlowych
150 g sera feta
upieczona pierś lub udko z kurczaka
gruszka
dresing: sok z 1/2 cytryny, sok z 1/4 pomelo, łyżeczka miodu, łyżeczka musztardy, oregano, tymianek, bazylia szczypta, sól, 2 łyżki oliwy z oliwek
(proporcja 2:1 oliwa do soku)
Sposób:
Gruszkę pokroić w plastry i grillować na suchej patelni.
Sałatę rozłożyć na półmisku, dodać pokrojoną w kostkę fetę, kiełki, pomidorki i pomelo pokrojone, gruszkę w paski pokrojoną, chilli w plasterkach, na wierzchu ułożyć upieczone kawałki mięsa.
Zrobić dresing do sałatki, którym należy polać przed samym podaniem porcję. Wymieszać podane składniki.
Smacznego
serdeczne gratulacje! Redakcja wysyła nagrody w ciągu 7 dni na własny koszt
Nagrodami w konkursie byly zestawy zawierające dzbanek filtrujący Amethyst Aquaphor wraz z eleganckimi szklaneczkami.
Dzbanek filtrujący Amethyst
Wyjątkowo popularny dzbanek filtrujący o pojemności 2,8 l, wyposażony w żebrowaną pokrywkę umożliwiającą nalewanie wody bez konieczności jej zdejmowania oraz mechaniczny wskaźnik zużycia wkładu, który ułatwia codzienne korzystanie z dzbanka i przypomina o konieczności terminowej wymiany wkładów.
Uniwersalny wymienny wkład filtrujący B25 Maxfor skutecznie usuwa z wody wodociągowej wszelkie szkodliwe zanieczyszczenia, takie jak: związki organiczne, żelazo, ołów i chlor, usuwa osady i nieprzyjemny zapach. Wszystkie elementy dzbanka zostały wyprodukowane z wysokiej jakości bezpiecznych materiałów BPA free.
https://aquaphor.com/