Konkurs wiosenny Aquaphor – wyniki!

13 marca 2019, dodał: Redakcja

Serdecznie dziękujemy za ogromną ilość nadesłanych komentarzy na portalu i facebooku oraz maili w związku z naszym konkursem wiosennym zorganizowanym wraz z marką AQUAPHOR! Miło nam ogłosić, że dzbanki ze szklaneczkami trafiają do:

 

Iga

AGNES

Mój przepis to kolorowa sałatka, idealna do zjedzenia przed treningiem. Robię ją w dwóch wersjach – warzywnej i owocowej, w zależności od nastroju. Jestem osobą aktywną, często ćwiczę, dbam również o swoją dietę, dlatego ta sałatka tak bardzo przypadła mi do gustu. Jej niska kaloryczność oraz zawartość witamin to dla mnie ogromny plus. Co najlepsze – jej przygotowanie zajmuje mi mniej niż 10 minut!

Składniki:

Baza do obu sałatek:
– mieszanka sałat
– orzechy włoskie
– ser feta lub mozzarella

Sałatka warzywna:
– pomidorki koktajlowe
– żółta papryka
– oliwki

Przygotowanie:
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, paprykę oczyścić i pokroić w małą kostkę. Do miski wsypać zawartość paczki z sałatami, a następnie dodać pokrojone warzywa oraz oliwki. Ser feta/ mozzarellę pokroić w kostkę, orzechy przełamać na małe części i wrzucić do reszty. Wszystko delikatnie wymieszać. Można dodać odrobinę oliwy do smaku.

Sałatka owocowa:
– truskawki
– arbuz
– granat

Przygotowanie:
Truskawki pokroić na małe kawałki, z arbuza wydrążyć kuleczki. Z granatu wyciągnąć pestki i razem z resztą owoców wrzucić na przygotowaną wcześniej w misce zawartość paczki sałat. Ser feta/mozzarellę pokroić w kostkę i dodać do owoców. Na koniec wrzucić rozdrobnione orzechy włoskie. Delikatnie wymieszać.

Smacznego! :)

Agnieszka Hubner

Mam świetny pomysł na wiosenną sałatkę z kiełkami brokułu i rzodkiewki, kurczakiem, serem feta i dresingiem z pomelo. Pyszna, orzeźwiająca.
Składniki:
mix sałat ok 200 g
40 g kiełków warzyw np brokułu, rzodkiewki
chilli kolorowe: czerwone, żółte, zielone, pomarańczowe
1/4 owocu pomelo miąższ
5 pomidorków koktajlowych
150 g sera feta
upieczona pierś lub udko z kurczaka
gruszka
dresing: sok z 1/2 cytryny, sok z 1/4 pomelo, łyżeczka miodu, łyżeczka musztardy, oregano, tymianek, bazylia szczypta, sól, 2 łyżki oliwy z oliwek
(proporcja 2:1 oliwa do soku)
Sposób:
Gruszkę pokroić w plastry i grillować na suchej patelni.
Sałatę rozłożyć na półmisku, dodać pokrojoną w kostkę fetę, kiełki, pomidorki i pomelo pokrojone, gruszkę w paski pokrojoną, chilli w plasterkach, na wierzchu ułożyć upieczone kawałki mięsa.
Zrobić dresing do sałatki, którym należy polać przed samym podaniem porcję. Wymieszać podane składniki.
Smacznego

serdeczne gratulacje! Redakcja wysyła nagrody w ciągu 7 dni na własny koszt

 

 

Nagrodami w konkursie byly zestawy zawierające dzbanek filtrujący Amethyst Aquaphor wraz z eleganckimi szklaneczkami.

Dzbanek filtrujący Amethyst

Wyjątkowo popularny dzbanek filtrujący o pojemności 2,8 l, wyposażony w żebrowaną pokrywkę umożliwiającą nalewanie wody bez konieczności jej zdejmowania oraz mechaniczny wskaźnik zużycia wkładu, który ułatwia codzienne korzystanie z dzbanka i przypomina o konieczności terminowej wymiany wkładów.

Uniwersalny wymienny wkład filtrujący B25 Maxfor skutecznie usuwa z wody wodociągowej wszelkie szkodliwe zanieczyszczenia, takie jak: związki organiczne, żelazo, ołów i chlor, usuwa osady i nieprzyjemny zapach. Wszystkie elementy dzbanka zostały wyprodukowane z wysokiej jakości bezpiecznych materiałów BPA free.

https://aquaphor.com/

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

44 komentarzy do Konkurs wiosenny Aquaphor – wyniki!

  1. avatar Sałatka tort pisze:

    Składniki:
    -słoik pieczarek
    -3-4 ziemniaki
    -3-4 marchewki
    -czerwona papryka
    -podwójny filet z kurczaka
    -koperek
    -szczypiorek
    -10dag startego żółtego sera
    -przyprawa gyros
    -4 jajka
    -mały słoik majonezu
    -sól, pieprz, olej
    Sposób przygotowania:
    Mięso oprószamy przyprawą gyros, smażymy na oleju. Jajka i ziemniaki gotujemy. Jajka, ziemniaki i marchewki ścieramy osobno na tarce o dużych oczkach. Koperek i szczypiorek drobno siekamy. Papryke i fileta kroimy w małą kostkę. Dno i boki tortownicy wykładamy folią. Następnie wykładamy kolejno: odsączone pieczarki kapeluszem do dna, szczypiorek, koperek, marchewkę, 1/4 majonezu, ziemniaki, 1/4 majonezu, paprykę, mięso, 1/4 majonezu, jajka,reszte majonezu i ser. Sałatkę wsadzić do lodówki na 8 godzin.

  2. avatar pani_lewka pisze:

    Ja ze swojej strony zaproponuję przepis na Buddha Bowl, a więc miskę rozmaitości. Jak dla mnie jest to idealna forma na wiosenną sałatkę, gdyż jest kolorowa, zdrowa i opiera się na warzywach, ziołach i kwiatach, które możemy dostać świeże. Do przygotowania owej Buddha Bowl potrzebujemy oczywiście miski. To w niej będziemy tworzyć przepiękną sałatkę.
    Na sam spód wkładamy ugotowaną komosę ryżową. To jest nasza baza. Teraz na niej układamy pokrojone warzywka groszek cukrowy, zielone szparagi, pomidorki daktylowe bądź koktajlowe, rzodkiewki. Wszystko układamy w ten sposób, by stworzyć kolorową mozaikę. Całość dekorujemy kwiatami jadalnymi, np. kwiatem cukinii, a także liśćmi, takimi jak pachnotki czy musztardowca.
    Całość polewamy oliwą i posypujemy pieprzem.
    W ten sposób stworzyliśmy zdrową miskę rozmaitości.
    Smacznego :)

  3. avatar Agnes pisze:

    Mój przepis to kolorowa sałatka, idealna do zjedzenia przed treningiem. Robię ją w dwóch wersjach – warzywnej i owocowej, w zależności od nastroju. Jestem osobą aktywną, często ćwiczę, dbam również o swoją dietę, dlatego ta sałatka tak bardzo przypadła mi do gustu. Jej niska kaloryczność oraz zawartość witamin to dla mnie ogromny plus. Co najlepsze – jej przygotowanie zajmuje mi mniej niż 10 minut!

    Składniki:

    Baza do obu sałatek:
    – mieszanka sałat
    – orzechy włoskie
    – ser feta lub mozzarella

    Sałatka warzywna:
    – pomidorki koktajlowe
    – żółta papryka
    – oliwki

    Przygotowanie:
    Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, paprykę oczyścić i pokroić w małą kostkę. Do miski wsypać zawartość paczki z sałatami, a następnie dodać pokrojone warzywa oraz oliwki. Ser feta/ mozzarellę pokroić w kostkę, orzechy przełamać na małe części i wrzucić do reszty. Wszystko delikatnie wymieszać. Można dodać odrobinę oliwy do smaku.

    Sałatka owocowa:
    – truskawki
    – arbuz
    – granat

    Przygotowanie:
    Truskawki pokroić na małe kawałki, z arbuza wydrążyć kuleczki. Z granatu wyciągnąć pestki i razem z resztą owoców wrzucić na przygotowaną wcześniej w misce zawartość paczki sałat. Ser feta/mozzarellę pokroić w kostkę i dodać do owoców. Na koniec wrzucić rozdrobnione orzechy włoskie. Delikatnie wymieszać.

    Smacznego! :)

  4. avatar Anna Walisiak pisze:

    Moja ulubiona sałatka to „Sałatka z rukolą”. Uwielbiam ostry smak rukoli a w połączeniu z poniższymi składnikami to po prostu magia.

    Skadniki:
    rukola, pomidory suszone,makaron kokardki,podpróżony słonecznik,miód, musztarda,zielone pesto.

    Wykonanie:

    Do miski wrzucamy rukolę, ugotowany makaron, podprażony słonecznik, pokrojone pomidory suszone. Całość polewamy sosem przygotowanym z 1 łyczki miodu, pesto oraz musztardy.

    I tak naprawdę to wszystko i tak szybko. To jest moja propozycja sałatki. To moje popisowa sałatka efektownie, smacznie i wiosennie przy tym wyglądająca. Zródłem smaku jest połączenie rukoli oraz slodkego smaku miodu. To idelna sałatka na wiosenne spotkania z rodziną i przyjaciółmi.
    Smacznego!!!

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Oryginalna elegancja - różowe złoto i kwiatowe motywy na tarczy!
Cena:
390 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Modelowanie ciała
ja chodzilam na modelowanie ciala ultraformer. wiadomo, ze trzeba wlozyc nieco wiecej wysilku...
Botox na zmiany trądzikowe
Pierwsze slysze, zeby lekarz zalecal botoks na trądzik. W pierwszej kolejnosci powinnas isc do...
Wybielanie skóry
Hmmm, nie wiem czy chcesz wybielic cala skore? Czy po prostu rozjasnic...
Dzień ojca
Super prezentem jest taki kosz z pysznościami