Konkurs Polsat Food Network – wyniki | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Konkurs Polsat Food Network – wyniki

3 czerwca 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

_konkurs food

Serdecznie dziękujemy wszystkim czytelnikom i fanom programu za podzielenie się z nami ciekawymi przepisami na dania, które zachwycają Waszych gości!

Do wygrania były wspaniałe nagrody dla każdej Pani domu:

 

I nagroda:  fartuch do barbecque otrzymuje Barbie1290 za schab w mleku

 

PolsatFoodNetwork_RD17528_v1

II nagroda: zestaw gadżetów kulinarnych (niebieski) otrzymuje olcia-gwiazdeczka za pieczarki nadziewane serem na rukoli
_PolsatFoodNetwork_zestaw niebieski
III nagroda: KSIĄŻKA Ewy Wachowicz otrzymuje truskawkaaa14  za super pyszne ciasto ferrero

_Slodki-Swiat-Ewy-Wachowicz_Ewa-Wachowicz

Nagroda wyróżnienie: koc piknikowy wędruje do SallyBrovn

_PolsatFood_pinic basket_v2

Nasze gratulacje! Nagrody wysyła sponsor konkursu. Wszyscy laureaci zostaną powiadomieni drogą pocztową.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

60 komentarzy do Konkurs Polsat Food Network – wyniki

  1. avatar mika19 pisze:

    Omlet fitness

    Składniki:
    – 4-3 łyżki musli zbożowego z suszonymi owocami (rodzynki papaja ananas)
    – 1 łyżki posiekanych migdałów
    – 1 żółtko
    – 4 białka z jajek
    – 3 łyżki mleka
    – oliwa z oliwek
    – serek Danio waniliowy
    – banan

    Musli wsypać w miseczkę, zalać gorącą wodą, zakryć talerzykiem i odstawić na 15-20 minut, żeby zmiękło. Wlać białka i żółtko do miseczki, dolać mleko i roztrzepać.

    Wsypać musli i zamieszać. Wylać na rozgrzaną oliwę na patelni, przykryć okrywą i smażyć, aż się zetnie wierzchnia warstwa. Nie odwracać na patelni.
    Usmażony omlet przełożyć na talerz, posmarować serkiem waniliowym i pokroić na wierzch banana.

    Zamiast banana można użyć malin czy brzoskwiń (również z puszki).

  2. avatar _Saszka_ pisze:

    to sushi z łososiem, bazylią i bananem :)
    Nawet Ci, którzy sushi próbowali, kiwają głową z uznaniem.
    Ryż gotuję kilkanaście minut, a gdy ostygnie, nakładam na nori zwinnie. Na dole układam kawałki łososia, liście bazylii, banana, troszkę majonezu i wasabi dokładam. Podaję z sosem sojowym, wszystkim gościom podoba się ten smak nowy i tak wyjątkowy :)

  3. avatar tulipankka pisze:

    Danie, które zachwyca podniebienia moich gości to chatka serowa. Jest prosta w wykonaniu i pięknie wygląda. Potrzebujemy następujące składniki:
    42 szt herbatników
    1 kostka margaryny
    1szklanka cukru pudru
    galaretka agrestowa
    0,5 kg sera białego
    lukier np. zielony
    Oto przygotowanie:
    Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Odstawić do stężenia. Ser zmielić, dodać margarynę i cukier puder, zmiksować. Na deseczce pokrytej folią aluminiową położyć herbatniki: prostokąt o wymiarach 3 herbatniki na 7 herbatników. Na herbatniki położyć połowę masy serowej. Przykryć drugą warstwą herbatników. Na herbatniki położyć drugą połowę masy i paski galaretki przez środkowy rząd herbatników. Podnieść folię po bokach unosząc do góry 2 boczne rzędy herbatników,aż krańce zetkną się ze sobą u góry. Chatkę owinąć folią i włożyć do lodówki na około 1 godzinę; po tym czasie chatkę zielonym lukrem.

  4. avatar Marta Dąbrowska pisze:

    AVOKADO Z OWOCAMI MORZA

    składniki:
    * 1 avokado
    * puszka krewetek lub krabów (ok. 10 dag)
    * 2 łyżki majonezu
    * 1 łyżka koniaku
    * 1 Łyżeczka przecieru pomidorowego
    * sok z połówki cytryny

    Krewetki lub kraby osączyć na sitku. Do majonezu dodać przecier pomidorowy i łyżkę koniaku. Avokado nie obierać, przekroić na pół i wyjąć pestkę. Miąższ wydrążyć nie uszkadzając skórki. Wnętrze wydrążonej łupiny skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniało. Wydrążony miąższ pokroić w kosteczkę i wymieszać z wcześniej przygotowanym sosem i krabami lub krewetkami. Tak przygotowane nadzienie wyłożyć do wydrążonych łupin.
    Do avokado zazwyczaj podaję białe pieczywo.

    Robię to avokado bardzo często, kiedy tylko spotykam się ze znajomymi :)

  5. avatar Karolina pisze:

    AROMATYCZNE ŻEBERKA W CZERWONYM WINIE

    Składniki:
    – ok. kg żeberek wieprzowych
    – duża posiekana cebula
    – kawałek kory cynamonu przełamany na pół
    – 6 cienkich plasterków świeżego imbiru
    – 200 ml cydru
    Na glazurę:
    – 0,5 filiżanki brązowego cukru
    – 10 dkg masła
    – 750 ml czerwonego wina
    – 50 ml octu jabłkowego
    – 2 łyżki musztardy Dijon
    Na marynatę:
    – łyżka grubej soli morskiej
    – łyżka brązowego cukru
    – 1,5 łyżki musztardy
    – 1,5 łyżeczki listków tymianku
    – łyżeczka tartego imbiru
    – 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
    – 0,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego

    Przygotowanie:
    Robię glazurę, mieszając wszystkie składniki w miseczce. Łączę również wszystkie składniki marynaty. Oczyszczam żeberka z błon, dzielę na mniejsze kawałki i polewam marynatą. Marynuję co najmniej 6 godzin, a najlepiej dobę. Rozgrzewam piekarnik do temp. 160 stopni. Wyjmuję żeberka z marynaty. Do naczynia do zapiekania wkładam siekaną cebulę, kawałki cynamonu i imbiru. Polewam cydrem. Na tym układam żeberka mięsem do dołu i przykrywam naczynie folią. Pieczę ok. godz., aż mięso zacznie odchodzić od kości. Rozgrzewam grill i podpiekam żeberka po 5 min. z każdej strony. Następnie polewam je glazurą (część sosu powinna zostać) i piekę kolejne 3 min. z każdej strony. Kroję żeberka na małe kawałki i serwuję z pozostałą glazurą. Palce lizać!

  6. Danie, które zawsze zachwyca moich gości to placki dyniowo-ziemniaczane.
    Składniki:
    – 70 dkg miąższu z dyni piżmowej
    – 1,5 kg ziemniaków obranych
    – 1 pęczek koperku
    – 1 pęczek cebuli dymki
    – 2 jajka
    – 4 łyżki mąki pszennej
    – 4 łyżki mąki ziemniaczanej
    – sól, pieprz, czosnek granulowany
    – oliwa z oliwek

    Przygotowanie:
    – ziemniaki, dynie, koperek i cebulę włóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę, dodaj jajka, obie mąki i wymieszaj dokładnie
    – dopraw masę solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym
    – oliwę rozgrzej na patelni, nakładaj łyżką placki i smaż z obu stron, aż będą rumiane

  7. avatar NaWidelcu pisze:

    Na moich znajomych zawsze robi wrażenie ciasto z kaszy manny!
    Więc wcale nie zdradzam się, że jest bardzo proste!
    http://urodaizdrowie.pl/ciasto-kasza-manna-pod-zurawina#&panel1-2
    Lubię też ich zaskakiwać domowymi przekąskami, wszystko „homemade” żadnych chipsów czy krakersów, wszystkie przekąski robię sama. Chałwa, serowe paluszki, żaden problem. A sałatki? U mnie nigdy nie są nudne, truskawki, brzoskwinie, pomarańcze! Cudowne smaki!

  8. avatar jadczury pisze:

    Pasztet orzechowy nadziewany grzybami
    Ciasto;100g mielonych migdałów,po 50 g mielonych orzechów włoskich,płatków migdałowych,białego chleba,chleba razowego,50 g orzechów włoskich posiekanych,60 g masła,2 ząbki czosnku,2 gałązki tymianku,łyżka posiekanej natki pietruszki.
    Nadzienie;60 g masła,4 dymki,5 pomidorów,120 g pieczarek,120 g shiitake,200 g mrożonego groszku,sok z 1 cytryny,300 ml śmietany,łyżka posiekanego tymianku,łyżka natki pietruszki,sól,pieprz.
    Ciasto-chleb biały i razowy drobno pokruszyć,połączyć z pozostałymi składnikami,zagnieść ciasto.Wyłożyć nim spód tortownicy.Zapiec na złoty kolor.
    Nadzienie-Pomidory obrać,pokroić.Grzyby oczyścić,pokroić w paski.Na maśle zeszklić posiekaną cebulę,dodać pomidory,smażyć ,aż się rozgotują.Dodać grzyby-gotować ok 5 min.Dodać groszek,śmietanę,zagotować.Doprawić ziołami,solą , pieprzem,sokiem z cytryny.Nadzienie rozłożyć na spodzie podpieczonego ciasta.Piec 10 min w temp 200 stopni.Podawać ze świeżą sałatą.Tym wykwintnym pasztetem podbiłam serca rodziny i znajomych.

Dodaj komentarz