Kokos – jak rozbić?

5 listopada 2010, dodał: Barbie1290
Artykuł zewnętrzny

Na początek należy wywiercić  w jego skorupie dziurkę (ja stosuję pilnik lub śrubokręt), przez którą należy wylać mleko. Taki napój wspaniale smakuje po schłodzeniu z mlekiem lub nawet sam.
Orzecha potem owijamy w bawełnianą ściereczkę, kładziemy na podłodze i jednym ruchem, dość silnym młotka rozbijamy. Dobrze, gdy orzech ma tylko jedno pęknięcie, bo łatwiej jest go wyporcjować. Potem oddzielamy jądro od skorupy, ułatwimy sobie to zadanie ogrzewając go około 6 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni C. Jądro kokosa można potem zetrzeć na płatki czy wiórki.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D