Kefir naturalny Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej

23 sierpnia 2019, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kefir, chociaż przywędrował do Europy aż z Kaukazu, na dobre zadomowił się już dawno na polskich stołach. Gęsty, kwaskowaty, orzeźwiający i zdrowy – pod warunkiem, że wybierzemy produkt o jak najkrótszym składzie. Jak w przypadku orzeźwiającego kefiru luksusowego Czarnocin.

Kefir jest uznawany za jeden z najcenniejszych, jeżeli chodzi o wartości odżywcze, produkt mleczny. Jest dietetyczny, niskokaloryczny i bogaty w łatwo przyswajalne białko. Dostarcza nam także cennych witamin głównie z grupy B (B1, B12), ale również A, D, K, kwasu foliowego oraz minerałów, jak choćby wapń, magnez, potas czy fosfor. Wzmacnia kości i zęby, poprawia odporność organizmu. Dobrej jakości kefir – taki jak Czarnocin luksusowy – zwiększa wydzielanie enzymów trawiennych, dzięki czemu reguluje proces trawienia i katalizuje przyswajanie białka oraz wapnia. Kefiru Czarnocin luksusowy nie powinno zabraknąć w jadłospisie osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze i podwyższony poziom cholesterolu we krwi. Zapobiega chorobom cywilizacyjnym i dba o naszą figurę.

Kefir Czarnocin zawiera specjalnie dobrane żywe kultury bakterii probiotycznych. Dzięki nim osłania nasz organizm przed wnikaniem wirusów i bakterii, ogranicza rozwój tych chorobotwórczych drobnoustrojów w układzie pokarmowym. Jest nieodzowny podczas rekonwalescencji po antybiotykoterapii.

Kefir luksusowy Czarnocin doskonale sprawdza się w kuchni. Wspaniale smakuje z młodymi ziemniakami. Jest niezastąpionych składnikiem niektórych wypieków, a wykorzystany do ciasta naleśnikowego dodaje mu lekkości.

Do czego?

Do dań na ciepło i zimno, do picia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 46 kcal (193kJ)

Tłuszcz: 1,5 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g

Węglowodany: 4,8 g

W tym cukry: 3,9 g

Białko: 3,3 g

Sól: 0,1 g

Opakowanie: kubeczek 350 g (cena ok. 1,80 zł), 170 ml (cena ok. 1,10 zł)

Milkpol S.A., sygnujący swoje produkty marką Czarnocin, od lat propaguje picie mleka wśród dzieci i młodzieży. Dlatego też uczestniczy w programie „Szklanka Mleka”, dzięki któremu placówki oświatowe otrzymują dotacje do zakupu mleka.

Produkty marki Czarnocin powstają dzięki naturalnym składnikom najwyższej jakości. Wykorzystują świeże mleko pochodzące z lokalnych gospodarstw. Są bogate w białko, wapń, witaminy i mikroelementy. W ich produkcji nie stosuje się konserwantów, chemicznych dodatków, syropu glukozowo-fruktozowego. Naszym celem jest zatrzymanie w gotowych produktach jak największej liczby cennych składników zawartych w naturalnym mleku. Fakt ten potwierdzają certyfikaty, które są gwarancją wysokiej jakości.