Kaszki z dodatkami – naturalne źródło białka

28 marca 2022, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

W ofercie HELPA pojawiła się zupełnie nowa linia kaszek z dodatkami. Motywacją do powstania nowych kaszek było gorące przyjęcie Bio Kaszki Jaglano-Orkiszowej z Wanilią Burbońską oraz limitowanej świątecznej Bio Kaszki Piernikowej, które jakiś czas temu pojawiły się w ofercie. Nowe dodatki są naprawdę wyjątkowe!

Kaszki ze strączkami – naturalne źródło białka

To wyjątkowe połączenie ekologicznych zbóż z nasionami roślin strączkowych. Kaszki ze strączkami to absolutna nowość na rynku, która z pewnością ucieszy miłośników roślinnej diety. Kaszki do gotowania z dodatkiem soczewicy i ciecierzycy to produkty bogate w białko.
Z łatwością mogą stać się bazą do pełnowartościowego roślinnego posiłku. Nowe kaszki mogą ułatwić zapoznanie się ze strączkami małym smakoszom.

Zestawienie kaszek ze strączkami w jednym posiłku to wygoda dla rodzica i znana, przyjemna konsystencja dla dziecka. Oprócz tego, można z pomocą kaszek ze strączkami tworzyć wiele kuchennych eksperymentów. Nadadzą się świetnie jako baza naleśników, gofrów czy placków.

Poznajcie dwa rodzaje kaszek ze strączkami:

BIO KASZKA ORKISZOWA Z CIECIERZYCĄ

Strączki warto wprowadzać do diety już od najmłodszych lat, gdyż są nie tylko dobrym roślinnym źródłem białka, ale również wielu cennych składników mineralnych. Smak ciecierzycy jest delikatnie wyczuwalny, główną nutą są dobrze znane smaki zbożowe. Dlatego to świetny sposób na to, aby zapoznać dziecko ze strączkami w przyjaznej dla niego formie.

BIO KASZKA OWSIANO-ORKISZOWO-GRYCZANA Z SOCZEWICĄ

Kaszka z dodatkiem czerwonej soczewicy to świetne źródło roślinnego białka. Tak jak inne nasiona roślin strączkowych również soczewica jest gęsta odżywczo – jest źródłem między innymi cynku, żelaza, potasu, witamin z grupy B. Dzięki temu ta kaszka może być bazą do pełnowartościowego, wegańskiego posiłku. Ugotowana ma konsystencję kremowego puddingu i może być podana zarówno na słodko, jak i na słono. To niezwykle wygodny sposób dla rodzica na podanie dziecku strączków – bez dodatkowego gotowania i namaczania.

Kaszki z przyprawami, czyli aromatyczne połączenie dla małych i dużych smakoszy

Kaszki z przyprawami to połączenie naturalnych kaszek do gotowania z autorską mieszanką ekologicznych przypraw. W efekcie powstały zupełnie nowe delikatne i wyraziste połączenia smakowe. Zestawienie kaszki z kakao i daktylami, a także z karobem i cynamonem cejlońskim to delikatna kremowa konsystencja i przepiękny kolor.

To nie tylko doskonała propozycja na śniadanie dla małych i dużych – to również doskonała baza do zdrowych wypieków.

Poznajcie dwa nowe rodzaje kaszek z przyprawami:

BIO KASZKA OWSIANO-GRYCZANA Z KAROBEM I CYNAMONEM CEJLOŃSKIM

Jest to naturalnie słodka kaszka dzięki obecności karobu oraz cynamonu. W sytuacjach alergii na kakao, to karob swym kolorem godnie je zastępuje i nadaje potrawom karmelowy kolor. Dodany tu cynamon cejloński jest bezpieczniejszy dla dzieci od powszechnie znanej odmiany cassia. Dzięki tym dodatkom, kaszka jest świetną propozycją na śniadania i podwieczorki. Może być także idealną bazą do pieczenia. Na jej bazie można upiec ciasteczka, muffinki, naleśniki i wyczarować wiele innych dań.

BIO KASZKA ORKISZOWO-OWSIANA Z KAKAO i DAKTYLAMI

Wyróżnia się intensywnym kakaowym smakiem i delikatną nutą owocowej słodyczy pochodzącej z daktyli. Oprócz naturalnej słodyczy, daktyle mogą być dodatkowym źródłem: wapnia, magnezu, potasu, witamin z grupy A i błonnika w diecie.

Ta kaszka jest świetną propozycją na śniadania i podwieczorki, ale może być także idealną bazą do pieczenia. Z łatwością wyczarujesz z niej ciasteczka, muffinki, naleśniki i wiele innych domowych wypieków.

Premiera nowych kaszek tylko online na helpa.pl!