Kasza Gryczana Prażona marki Halina – klasyka kuchni staropolskiej

19 września 2013, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

 Kasza gryczana jest produktem wysoko cenionym i szeroko używanym w polskich kulinariach. Od wielu wieków stanowi też składnik tradycyjnej kuchni staropolskiej. Wykorzystywana w wielu potrawach regionalnych, głównie na Lubelszczyźnie, a często także na Śląsku i Podkarpaciu, stała się jedną z naszych najbardziej popularnych, rodzimych kasz. 

Kasza Gryczana Prażona marki Halina produkowana jest z najwyższej jakości gryki. Charakteryzuje się złocisto-brązową barwą ziarna oraz wyrazistym smakiem i aromatem. Bogata w węglowodany jest pożywnym oraz sycącym składnikiem posiłku. Jej przygotowanie jest niezwykle proste. Gotowanie zajmuje zaledwie 18 minut.

Kaszę gryczaną serwuje się ugotowaną do miękkości. Ponieważ jest produktem o wszechstronnym zastosowaniu, można wykorzystać ją na wiele sposobów. Kasza Gryczana Prażona marki Halina doskonale zastępuje ryż, ziemniaki lub makaron. Idealnie pasuje do gulaszu wieprzowego lub bitek wołowych. Smakuje wyśmienicie zarówno z gęstymi sosami mięsnymi, jak i warzywnymi. Sprawdza się również jako smakowity składnik farszu do gołąbków z tartymi ziemniakami i sosem grzybowym, domowej kaszanki z cebulą lub aromatycznej kaczki pieczonej w rozmarynie. Kaszę Gryczaną Prażoną Halina można również wykorzystać jako klasyczne nadzienie do pierogów i naleśników.

PrMINIKasza Gryczana Prażona Halinaoducent:       Sawex Foods Sp. z o.o.

Produkt:          Kasza Gryczana Prażona

Gramatura:      400 g

Cena det.:        ok. 6,60 zł



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.