Dość długo zwlekałam się z recenzją kapusty kwaszonej z kminkiem, gdyż nie przepadam za tą przyprawą (choć wiem jaki wspaniały smak może nadać potrawie). Nie wiedziałam czego się spodziewać po tej kapuście. Do odważnych świat należy! Więc tak właśnie został otworzony słoik firmy Ogródek Dziadunia.
Firma jest zakładem produkcyjno-handlowo-usługowym, który istnieje od 1991 roku. Dewizą firmy jest dążenie do zadowolenia swoich klientów poprzez ciągłe doskonalenie produkcji oraz stała praca nad zachowaniem najwyższej jakości wytwarzanych wyrobów przy zachowaniu tradycyjnego smaku swoich wyrobów. Do produkcji przetworów używają wyłącznie surowców dostarczanych przez sprawdzonych dostawców. Ich produkty są sprzedawane na terenie całego kraju i cieszą się uznaniem wielu konsumentów. Zamówienia realizują w ściśle określonych terminach, dostarczając produkty własnym transportem. Zapewniają miłą i profesjonalną obsługę.
Po otwarciu wieczka wydobył się zapach charakterystyczny dla kapusty, a kminek go uzupełnił. Opakowanie jakie ma w ofercie firma Ogródek Dziadunia to 850g oraz 500g. Świetny sposób na szybką surówkę do obiadu.
Wielkim plusem jest przygotowanie. Nie trzeba szatkować, parzyć… Po prostu wystarczy otworzyć słoik i gotowe! Dla zabieganych jest to świetny i smaczny sposób. Produkt ten nie zawiera żadnych konserwantów i jest pasteryzowany.
Skład jak dla mnie idealny: kapusta biała, kminek, woda, cukier, sól, naturalne przyprawy aromatyczno-smakowe. Wartość odżywcza również bardzo dobrze się prezentuje: białko: 0,9g, węglowodany: 1,4g, tłuszcz: 0,1g, kaloryczność: 20kcal
Unikalna receptura z dodatkiem kminku i przypraw aromatyczno- smakowych sprawia, że produkt jest wyjątkowo aromatyczny i zarazem pyszny. Polecam każdemu smakoszowi!
Zapraszam na stronę internetową firmy: www.transrol.pl www.ogrodekdziadunia.pl
http://corculinari.pl/kapusta-kwaszona-z-kminkiem-ogrodek-dziadunia/