Kapusta czerwona

4 marca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– główka czerwonej kapusty
– 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
– 2 łyżki wody
– 2 kwaskowe jabłka
– filiżanka rodzynek
– łyżka oleju
– łyżeczka mąki
– sól, cukier
– szczypta gałki muszkatałowej
– szczypta cynamonu
– łyżeczka octu winnego (niekoniecznie)

Rodzynki zalać ciepłą wodą, kapustę szatkujemy zalewamy na chwilę wrzątkiem, odcedzamy, wkładamy do garnka, skrapiamy octem, podlewamy 2 łyzkami wody i winem, dodajemy starte jabłka na tarce o dużych otworach, osączone rodzynki, oprószamy niewielką ilością pozostałych przypraw i dusimy na małym ogniu przez około 30 minut.
Z oleju i maki robimy zasmażkę, rozprowadzamy wywarem z kapusty, składniki łączymy i zagotujemy.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...