Jogurt naturalny 2% Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej

23 sierpnia 2019, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Chociaż jesteśmy coraz bardziej świadomi wartości naturalnego nabiału, musimy się odnaleźć w gąszczu ofert proponowanych nam przez producentów. Jaki jogurt naturalny jest naprawdę naturalny? Z całą pewnością taki bez dodatku chemicznych konserwantów, zagęstników, barwników czy cukru. I z całą pewnością taki właśnie jest jogurt naturalny Czarnocin. Trudno wyobrazić sobie lepsze śniadanie, sycącą przekąskę w ciągu dnia czy lekką kolację.

Jogurt naturalny 2% Czarnocin ma w składzie wyłącznie pasteryzowane mleko, białka mleka i żywe kultury bakterii mlekowych. Korzystnie wpływa na stan flory bakteryjnej naszego układu pokarmowego. Naturalny jogurt Czarnocin to także znakomite źródło białka, cennego przede wszystkim dla osób uprawiających sport. W porcji jogurtu 100 g znajduje się go aż 3,5 g. Jogurt działa jak najlepszy zestaw profilaktyki zdrowotnej, bo chroni przed próchnicą, redukuje ciśnienie krwi, zapobiega częstym przeziębieniom, pomaga uzyskać (i zachować) piękną talię. Jest źródłem witamin i mikroelementów.

Opakowanie jogurtu 170 g ma wygodny dzióbek do picia – wystarczy oderwać nieco wieczko i można wygodnie wypić jogurt, bez obawy o wylanie napoju. Nie grożą nam również „mleczne wąsy” pod nosem.

Każdy, kto choć trochę lubi gotować, doceni naturalny jogurt Czarnocin za możliwość wszechstronnego zastosowania. W zależności od humoru czy upodobań możemy wykorzystać go do deserów lub dań wytrawnych. Sprawdza się doskonale jako śniadaniowy dodatek do pełnoziarnistego pieczywa albo element drugiego śniadania w pracy czy szkole. Można go wykorzystać jako bazę sosu lub dipu do sałatki, pizzy lub mięsa. Jeśli mamy ochotę na lekkostrawny deser lub niskokaloryczne drugie śniadanie, do kubeczka jogurtu Czarnocin naturalny możemy dodać łyżeczkę musli lub owoce.

W swojej naturalnej postaci ceniony jest przez osoby stosujące diety niskotłuszczowe, diabetyków oraz osoby nietolerujące laktozy.

Wzmacnia odporność i wspomaga procesy trawienne. Jest nieodzowny przy kuracji antybiotykowej.

Do czego?

Do deserów, dań wytrawnych, sałatek zamiast śmietany, do picia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 50 kcal (212 kJ)

Tłuszcz: 2,0 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g

Węglowodany: 4,6 g

W tym cukry: 4,3 g

Białko: 3,5 g

Sól: 0,1 g

Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Opakowania: 170 g (cena ok. 1,20 zł) i 350 g (cena ok. 2,60 zł)

***

Milkpol S.A., sygnujący swoje produkty marką Czarnocin, od lat propaguje picie mleka wśród dzieci i młodzieży. Dlatego też uczestniczy w programie dopłat do spożycia mleka i przetworów mlecznych w placówkach oświatowych.

Produkty marki Czarnocin powstają dzięki naturalnym składnikom najwyższej jakości. Wykorzystują świeże mleko pochodzące z lokalnych gospodarstw. Są bogate w białko, wapń, witaminy i mikroelementy. W ich produkcji nie stosuje się konserwantów, chemicznych dodatków, syropu glukozowo-fruktozowego. Naszym celem jest zatrzymanie w gotowych produktach jak największej liczby cennych składników zawartych w naturalnym mleku. Fakt ten potwierdzają certyfikaty, które są gwarancją wysokiej jakości.