Jedzenie i inne namiętności – Maia Sobczak

1 lutego 2022, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Sekretny składnik twojej kuchni? Miłość!

Jedzenie i życie można smakować wszędzie i wszystkimi zmysłami: jeść łyżką, skubać delikatnie palcami jak foccacię, próbować jak orecchiette z truflami albo wgryzać się w nie niczym w soczystego pomidora.

Wystarczą proste, lecz oryginalne pomysły i świeże, domowe, lokalne składniki. Wyczarujesz z nich:

• szybką sałatę z arbuza, idealną na leniwe popołudnie,
• piżmową dynię pieczoną w soku jabłkowym z gorącą czekoladą,
• gnudi z masłem szałwiowym z dodatkiem grzanek karmelizowanych syropem z pomarańczy i surówki z pora

A na deser będą rozmarynowy crème brûlée na polskim cydrze i szampan z kwiatów czarnego bzu!

MAIA SOBCZAK – autorka bloga QMAM KASZE, mistrzyni kuchennych improwizacji, zaprasza w zmysłową kulinarną podróż. Dzięki jej prostym, ale zaskakującym przepisom, które łamią kulinarne konwencje, pozwolisz sobie na prawdziwą ucztę.
Bez pośpiechu. Każdego dnia.

Polecamy wraz z Wydawnictwem Znak!