Jamar octy winne

9 czerwca 2016,
dodał: martamalinowska
Artykuł zewnętrzny

file1465462787

JAMAR poleca produkty naturalne:

OCTY W CZTERECH WARIANTACH SMAKOWYCH idealne jako dodatek do sałatek, pomidorów z mozarellą, truskawek z czarnym pieprzem lub sosu vinegrette.

OCET JABŁKOWY powstajacy na skutek fermentacji jabłek, oprócz swoich zalet smakowych, uważany jest za środek wspomagający odchudzanie. Pity trzy razy dziennie w proporcji 2 łyżki na szklankę wody zapewni nam szczupłą i zgrabną sylwetkę ze względu na swoje właściwości przyspieszające i ułatwiające trawienie. Pomaga w przypadku wielu chorób, jak nadciśnienie, miażdżyca czy alergie, uzupełnia też poziom potasu w organizmie.

Cena: 4,50 zł – 250 ml

OCET WINNY Z BIAŁEGO WINA oraz OCET WINNY Z CZERWONEGO WINA powstaje w wyniku fermentacji wina i w związku z tym może być biały lub czerwony. To, jak dobry będzie, zależy od jakości wina oraz tego, jak długo będzie leżakował w beczkach – im dłużej, tym lepszy i pełniejszy smak. Znany był już w starożytności jako przyprawa, środek marynujący i konserwujący. Zawiera wartościowe składniki: witaminy, potas, fosfor i magnez.                           W 6-procentowy postaci  jest doskonałym dodatkiem do potraw.

Cena: 4,50 –  250 ml

OCET BALSAMICZNY to najszlachetniejsza odmiana octu winnego. Produkowany jest w okolicach Modeny we Włoszech. To niemal czarna ciecz o gęstej konsystencji i słodko-kwaśnym smaku oraz przyjemnym zapachu wina. Jest doskonałym dodatkiem do sosów, marynat i potraw, ale także do deserów, lodów czy owoców! Ceniony jest także ze względu na swoje właściwości zmniejszające apetyt oraz wspomagające trawienie. Produkcja tego gatunku jest prawdziwą sztuką, tak samo jak dobrego wina. Tradycyjnie leżakuje przez minimum 12 lat w beczkach z drewna dębu, kasztanowca, jesionu, jałowca lub morwy. Podczas fermentacji przechowuje się go zwykle na strychach, ponieważ panujące tam zwykle niskie temperatury zimą i wysokie latem przyspieszają proces jego dojrzewania.

Cena: 4,50 zł – 250 ml

 

Produkty firmy JAMAR dostępne są w sklepach na terenie całego kraju.

Zapraszamy na nasz profil na FACEBOOK.COM/JAMAR ZDROWO W KUCHNI

 



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.