Jak zdjąć skórę z papryki?

27 lutego 2014,
dodał: Kassiaaa
Artykuł zewnętrzny

Eksperymentując w kuchni, wkraczamy w świat wyobraźni. Wymyślamy, ulepszamy, doprawiamy… Dlatego warto poznać pewne triki, dzięki którym nasze potrawy będą udane i smaczne.

Jeśli chcemy przyrządzić gulasz lub sos z dodatkiem tego warzywa najlepiej będzie, jeśli pozbędziemy się jego twardej skórki. W tym celu paprykę opiekamy w piekarniku tak długo, aż się zrumieni. Następnie wkładamy ją do papierowej lub foliowej torebki, która powinna być szczelnie zamknięta. Po wystygnięciu skórka zejdzie bez problemu.

 

ppp



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...