Jak zdjąć skórę z papryki?

27 lutego 2014, dodał: Kassiaaa
Artykuł zewnętrzny

Eksperymentując w kuchni, wkraczamy w świat wyobraźni. Wymyślamy, ulepszamy, doprawiamy… Dlatego warto poznać pewne triki, dzięki którym nasze potrawy będą udane i smaczne.

Jeśli chcemy przyrządzić gulasz lub sos z dodatkiem tego warzywa najlepiej będzie, jeśli pozbędziemy się jego twardej skórki. W tym celu paprykę opiekamy w piekarniku tak długo, aż się zrumieni. Następnie wkładamy ją do papierowej lub foliowej torebki, która powinna być szczelnie zamknięta. Po wystygnięciu skórka zejdzie bez problemu.

 

ppp



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...