Jak zdjąć skórę z papryki?

27 lutego 2014,
dodał: Kassiaaa
Artykuł zewnętrzny

Eksperymentując w kuchni, wkraczamy w świat wyobraźni. Wymyślamy, ulepszamy, doprawiamy… Dlatego warto poznać pewne triki, dzięki którym nasze potrawy będą udane i smaczne.

Jeśli chcemy przyrządzić gulasz lub sos z dodatkiem tego warzywa najlepiej będzie, jeśli pozbędziemy się jego twardej skórki. W tym celu paprykę opiekamy w piekarniku tak długo, aż się zrumieni. Następnie wkładamy ją do papierowej lub foliowej torebki, która powinna być szczelnie zamknięta. Po wystygnięciu skórka zejdzie bez problemu.

 

ppp



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...