Jak ugotować sypki ryż

9 lutego 2010,
dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

Mam sprawdzony sposób na sypki ryż – na 2 porcje:

szklanka ryżu i dwie szklanki wody. Najpierw ryż podsmażam chwilkę, aż lekko zbrązowieje na kolor złocisty na dwóch łyżkach oleju lub łyżce masła, potem dolewam wode i solę, gotuję na lekkim gazie, jest pyszny i sypki. Uwaga: ryż nie może się zbyt długo gotować, bo zrobi się papka,najlepiej około 15 minut.

file1265721433



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...