Jak ugotować sypki ryż

9 lutego 2010,
dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

Mam sprawdzony sposób na sypki ryż – na 2 porcje:

szklanka ryżu i dwie szklanki wody. Najpierw ryż podsmażam chwilkę, aż lekko zbrązowieje na kolor złocisty na dwóch łyżkach oleju lub łyżce masła, potem dolewam wode i solę, gotuję na lekkim gazie, jest pyszny i sypki. Uwaga: ryż nie może się zbyt długo gotować, bo zrobi się papka,najlepiej około 15 minut.

file1265721433



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....