Jak długo gotować jajka? | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Jak długo gotować jajka?

16 grudnia 2013, dodał: Kassiaaa
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

images

Chcąc ugotować jajka, nie powinniśmy ich brać bezpośrednio z lodówki, ponieważ będą pękały. Wkładając jajka do wrzątku, pamiętajmy o tym:

☺ 2 minuty gotowania – jajka po wiedeńsku, czyli na miękko;
☺ 3 minuty gotowania – białko lekko ścięte, żółtko miękkie;
☺ 3,5 minuty gotowania – białko całkowicie ścięte, żółtko lekko zagęszczone;
☺ 5 minut gotowania – białko mocno ścięte, żółtko miękkie;
☺ 6 minut gotowania – białko mocno ścięte, żółtko zagęszczone;
☺ powyżej 7 minut gotowania – jajka na twardo.

Uwaga! Jajek nie powinno się gotować dłużej niż 10 minut, ponieważ wtedy stają się ciężkostrawne.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czyżby remont?
Uwielbiam remonty,prawdziwą demolkę w domu,by móc później sobie posprzątać i delektować się pięknem wnętrza.
Dom spokojnej starości
Na starość to tylko dom spokojniej starości, przynajmniej będę miała towarzystwo, odpowiednią opiekę medyczną....
Zmarszczki i bruzdy
Zmarszczki i bruzdy to efekt starzenia się skóry. Możemy podzielić je na dwa rodzaje:...