Jak długo gotować jajka?

16 grudnia 2013,
dodał: Kassiaaa
Artykuł zewnętrzny

images

Chcąc ugotować jajka, nie powinniśmy ich brać bezpośrednio z lodówki, ponieważ będą pękały. Wkładając jajka do wrzątku, pamiętajmy o tym:

☺ 2 minuty gotowania – jajka po wiedeńsku, czyli na miękko;
☺ 3 minuty gotowania – białko lekko ścięte, żółtko miękkie;
☺ 3,5 minuty gotowania – białko całkowicie ścięte, żółtko lekko zagęszczone;
☺ 5 minut gotowania – białko mocno ścięte, żółtko miękkie;
☺ 6 minut gotowania – białko mocno ścięte, żółtko zagęszczone;
☺ powyżej 7 minut gotowania – jajka na twardo.

Uwaga! Jajek nie powinno się gotować dłużej niż 10 minut, ponieważ wtedy stają się ciężkostrawne.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.