Dom Błękitnych Mango w powieści Davida Davidara jest indyjską rezydencją wygrzewającą się w słońcu tego magicznego miejsca. W jej sadzie rosną niepowtarzalne, błękitne mangowce, w których cieniu odbywają się rodzinne spotkania i zabawy. To przyjemna odskocznia od codzienności i sentymentalna wędrówka w przeszłość, do krainy młodości.
Masełko silnie natłuszcza nawet bardzo wysuszoną skórę, przywraca jej jędrność i gładkość. Soczysty i pyszny owoc mango jest smakowitym kąskiem również dla skóry dzięki zawartości witamin, flawonoidów, polifenoli, minerałów i karotenoidów.
Egzotyczne oleje buriti i babassu sprawiają, że masełko idealnie nadaje się do masażu skóry twarzy a rajsko pachnący tahitański olej monoi pozostawia na skórze delikatny, jedwabisty film chroniący przed czynnikami zewnętrznymi środowiska.
Główne składniki:
masło mango – pochodzące z „owoców bogów” zawiera wysokie stężenie kwasu stearynowego i oleinowego. pozostawia na skórze aksamitne uczucie gładkości. Ułatwia gojenie się niewielkich ran i podrażnień. Bardzo dobrze nawilża skórę.
masło kokum – od wieków używane w Indiach dla zmiękczenia i uelastycznienia skóry. Jest bogate w witaminę E i niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe.
masło waniliowe – intensywnie odżywia i relaksuje skórę, to również źródło polifenoli działających silnie antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie.
olej monoi – Monoi- zniewalająco wonny olej wywodzący się z Tahiti, wytwarzany ręcznie według tradycyjnej receptury z kwiatów gardenii tahitańskiej posiada właściwości nawilżające, wygładzające i zmiękczające skórę. Na skórze pozostawia jedwabisty film chroniący przed czynnikami zewnętrznymi środowiska.
olej buriti – ważne źródło karotenoidów odpowiedzialnych za pobór tlenu, zwalcza wolne rodniki, chroni skórę przed uszkodzeniem, pobudza produkcję kolagenu i elastyny.
olej babassu – wytłaczany z nasion palmy Cohune zwanej przez tubylców „Drzewem życia Majów” zmiękcza skórę, czyni ją delikatną i zabezpiecza przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych, odbudowuje warstwę lipidową skóry.
olej ze słodkich migdałów – wygładza skórę. Ma właściwości odżywcze, nawilżające, uelastyczniające oraz łagodzi podrażnienia.
Zastosowanie: hipoalergiczne masełko polecane do skóry suchej, wiotczejącej pragnącej jędrności i blasku.
Sposób użycia: Rozprowadzić masełko na skórze twarzy i delikatnie wmasować.
Produkt przechowywać w lodówce. Okres przydatności to 2,5 miesiąca.
Zapraszamy na stronę Ilua.eu