II półfinał BlogerChefa w Poziom 511

24 lutego 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

II półfinał BlogerChefa w Poziom 511 Design Hotel &SPA**** – już w najbliższy weekend!

Już w najbliższy weekend, grupa wybranych blogerów kulinarnych zaprezentuje swój kunszt i umiejętność komponowania smaków szerszej publiczności. Przy okazji walcząc o cenne nagrody, w ramach konkursu „BlogerChef”, którego II półfinał gościć będzie Poziom 511 Design Hotel & SPA****, nowoczesny obiekt zlokalizowany w sercu Jury Krakowsko-Częstochowskiej.

bl

Gotowanie na najwyższym poziomie

BlogerChef to inicjatywa skierowana do pasjonatów gotowania, którzy swoimi kreatywnymi pomysłami dzielą się w Internecie. Wybrani na etapie zgłoszeń elektronicznych blogerzy, przygotowują swoje dwa popisowe dania na żywo, mając na to tylko godzinę i trzech innych blogerów do pomocy. Półfinały odbywają się co miesiąc, od stycznia do maja br. Finał przewidziany jest na czerwiec. Innowacyjna formuła konkursu zakłada pracę w grupie, z nutą rywalizacji. – Formuła konkursu dzięki której blogerzy konkurują ze sobą, a jednocześnie współpracują jest moim zdaniem bardzo trafiona. Pozwala na naukę i integrację, z dodatkową porcją mobilizacji jaką zapewnia perspektywa uzyskania oceny ze strony profesjonalnego jury – przyznaje Bartek Usydus, autor bloga przepisy.com.

Spotkanie z zapomnianymi warzywami

Bardzo zależy nam by każde spotkanie w ramach BlogerChefa było dla uczestników inspirującym i kształcącym doświadczeniem. By każdy wyjeżdżał wygrany – z mnóstwem nowej wiedzy i garścią niezapomnianych wspomnień – dodaje Katarzyna Szatkowska, współorganizatorka konkursu i autorka bloga wkrainiesmaku.pl. Goście II-go półfinału zostaną zaproszeni na interaktywny live cooking szefa kuchni hotelu Poziom 511. Pawła Pyra zaprezentuje jak ciekawie wykorzystać zapomniane polskie warzywa – topinambur, skorzonerę, brukiew oraz wiele innych. – Mamy sporo wspaniałych surowców, które kiedyś były w naszej kuchni obecne, a teraz niemal nie występują. Chciałbym je blogerom pokazać, by mogli je posmakować i polubić. Poszerzając tym samym swoje kulinarne horyzontyi horyzonty swoich czytelników – deklaruje Paweł Pyra.

9843_279496728867646_1841646842_n

Zapraszamy do wspaniałych hoteli!

Sporą atrakcją będzie dla gości również sam pobyt w hotelu Poziom 511, który bardzo wyróżnia się na tle innych, ze względu na niecodzienną architekturę. – Myślę, że nowoczesny design, hołdujący prostym formom i funkcjonalności przypadnie do gustu uczestnikom oraz BlogerChefa. Zapraszam również do korzystania z basenu, SPA oraz świata kosmetyków Dr Ireny Eris, gdyż jesteśmy pierwszym w Polsce oficjalnym salonem partnerskim tej marki – mówi Marek Mocny, kierownik gastronomii hotelu Poziom 511. Osoby, które nie będą mogły pojawić się na Jurze Krakowsko – Częstochowskiej, będą miały okazję obserwować kolejne kulinarne zmagania blogerów. Gospodarzem marcowego półfinału jest Dwór Kombornia Hotel & SPA****, który przygotował specjalny konkurs. Do wygrania są nie tylko zaproszenia na półfinał, ale także imprezy towarzyszące – degustację w Salonie Win Karpackich oraz warsztaty tworzenia czekolady. Dokładne zasady konkursu można znaleźć na stronie: www.dworkombornia.pl/pl/wydarzenia/713-blogerchef-w-dworze-kombornia-obejrzyj-na-zywo-polfinal-konkursu.

Konkurs BlogerChef – innowacyjny konkurs kulinarny skierowany do blogerów. Pierwszy etap obejmuje zgłoszenia internetowe poprzez aplikację na Facebooku. Drugi etap to półfinały z gotowaniem na żywo, w najlepszych w Polsce obiektach hotelowo-restauracyjnych. Do każdego półfinału zostaje zakwalifikowanych ośmiu blogerów, których zadaniem jest przygotowanie swojego autorskiego menu składającego się z dania głównego oraz przystawki bądź deseru. Blogerzy mają na to dokładnie godzinę i trzech innych blogerów do pomocy. Pięciu zwycięzców – finalistów zmierzy się w czerwcu o tytuł BlogerChefa.

Patronat honorowy nad konkursem sprawują Fundacja Klubu Szefów Kuchni oraz EURO Toques Polska.

Sponsor strategiczny: Fit&Easy, Jan Niezbędny, OLE!, Serenada, Winiary

Sponsor: Appetita, system jakości QAFP

Partnerzy: żurawina od Bakalland, Kenwood, De’Longhi, Fiskars, Stalgast, Kenolux

Hotele partnerskie: Hotel Szafran****, Poziom 511**** Design Hotel & SPA, Dwór Kombornia Hotel**** & SPA, Hotel**** Bania Thermal & Ski, Hotel**** Zamek Lubliniec

Patronat medialny: Horeca.pl, NewsGastro.pl, JedzJedz.pl, ZnajdzPrzepisy.pl, urodaizdrowie.pl, papaja.pl, gotujmy.pl, znajdzprzepis.pl, ofeminin.pl

 

Organizatorzy:

Katarzyna Szatkowska – dietetyk, autorka bloga kulinarnego „W Krainie Smaku”. Zajmuje się organizowaniem wydarzeń kulinarnych, prowadzeniem kulinarnych warsztatów, redagowaniem kulinarnych wydawnictw, artykułów popularnonaukowych i przepisów.

Marek Bielski – twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, którego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Selekcją produktów, ich oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz organizacje branżowe.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...