I półfinał konkursu BlogerChef – wyniki!

24 stycznia 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

25 stycznia, odbyło się wielkie kulinarne wydarzenie – pierwszy półfinał konkursu BlogerChef. To II edycja innowacyjnej inicjatywy dla pasjonatów gotowania, którzy swoimi doświadczeniami dzielą się z internautami. Wydarzenie miało miejsce w  Hotelu Szafran**** (www.hotelszafran.pl) – eleganckim biznesowym obiekcie  zlokalizowanym w Czeladzi k. Katowic.

Hotel Szafran

Laureatką  pierwszego półfinału została autorka bloga: smakiempisany.blogspot.com Martyna Sobka – serdecznie gratulujemy! Wszyscy uczestnicy konkursu zostali nagrodzeni obfitymi paczkami i prezentami oraz atrakcyjnym kursem fotografii kulinarnej od sponsorów a zwycięzca dodatkowo otrzymał zestaw piknikowy oraz sprzęt kuchenny.

156181_278492635634722_1114531704_n

Zabawa w gotowanie z nutą rywalizacji

Konkurs BlogerChef to projekt skierowany do blogerów kulinarnych. Stawia na integrację środowiska pasjonatów kuchni poprzez dobrą zabawę. Zadaniem uczestników było  przygotowanie dwóch autorskich dań, zgłoszonych wcześniej poprzez aplikację na Facebooku. Każdy bloger będzie miał na to dokładnie godzinę i trzech innych blogerów do pomocy. Skład drużyn będzie zmieniał się co rundę. Każdy z blogerów raz pełnić będzie funkcję szefa zespołu, a trzykrotnie członka zespołu. Elementem łączącym wszystkie dania uczestników były warzywne przekąski z asortymentu marki OLE! (www.wole-ole.pl) – jednego z Partnerów konkursu.

 

1514079_278465902304062_1951491920_n

Finger food, jadalne kwiaty i śląska kuchnia

W piątkowy, przedkonkursowy wieczór, na blogerów czekała kulinarna rozgrzewka – warsztaty tworzenia przekąsek bufetowych i dań typu finger food, które poprowadził szef kuchni Hotelu Szafran Dawid Pietrasz. Małe dzieła ozdabiały jadalne kwiaty!

994123_278119735672012_643462991_n

Również po konkursie, w sobotę, kolacja blogerów przybrała formę merytorycznych warsztatów. Autorzy internetowych stron kulinarnych i zaproszeni goście poznali  sekrety kuchni śląskiej. W menu znalazła  się m.in. tradycyjna śląska rolada i lokalny przysmak – krupniok śląski.

1654432_278019142348738_318729853_n

Nie tylko dla blogerów

Zarówno część konkursowa, jak i warsztatowa jest otwarta dla publiczności po uprzednim zgłoszeniu mailowym na adres: [email protected].

Półfinał w Czeladzi to pierwszy z pięciu zaplanowanych półfinałów konkursu BlogerChef. Co miesiąc będą odbywały się kolejne, w najlepszych obiektach hotelowo-restauracyjnych w Polsce: W lutym BlogerChef zagości w Poziom 511**** Design Hotel & SPA (www.poziom511.com), w marcu w Dworze Kombornia Hotel**** & SPA (www.dworkombornia.pl), w kwietniu w Hotelu**** Bania Thermal & Ski (www.hotelbania.pl), a w maju w Hotelu**** Zamku Lubliniec (www.zameklubliniec.pl). okładny harmonogram wydarzeń dostępny jest na stronie internetowej konkursu BlogerChef (www.blogerchef.pl). Zmagania blogerów zwieńczy finał, w czerwcu br.

375727_682633691788369_1866322187_n

Więcej informacji:

www.blogerchef.pl

www.facebook.com/blogerchefpl

Konkurs BlogerChef – innowacyjny konkurs kulinarny skierowany do blogerów. Pierwszy etap obejmuje zgłoszenia internetowe poprzez aplikację na Facebooku. Drugi etap to półfinały z gotowaniem na żywo, w najlepszych w Polsce obiektach hotelowo-restauracyjnych. Do każdego półfinału zostaje zakwalifikowanych ośmiu blogerów, których zadaniem jest przygotowanie swojego autorskiego menu składającego się z dania głównego oraz przystawki bądź deseru. Blogerzy mają na to dokładnie godzinę i trzech innych blogerów do pomocy. Pięciu zwycięzców – finalistów zmierzy się w czerwcu o tytuł BlogerChefa.

1517512_682633748455030_1613555209_n

Fanpage konkursu: https://www.facebook.com/blogerchefpl

Strona internetowa konkursu: http://www.blogerchef.pl

Patronat honorowy nad konkursem sprawują Fundacja Klubu Szefów Kuchni oraz EURO Toques Polska.

Sponsor strategiczny: Fit&Easy, Jan Niezbędny, OLE!, Serenada, Winiary

Sponsor: Appetita, system jakości QAFP

Partnerzy: żurawina od Bakalland, Kenwood, De’Longhi, Fiskars, Stalgast, Kenolux

Hotele partnerskie: Hotel Szafran****, Poziom 511**** Design Hotel & SPA, Dwór Kombornia Hotel**** & SPA, Hotel**** Bania Thermal & Ski, Hotel**** Zamek Lubliniec

Patronat medialny: Horeca.pl, NewsGastro.pl, JedzJedz.pl, ZnajdzPrzepisy.pl, urodaizdrowie.pl, papaja.pl, gotujmy.pl, znajdzprzepis.pl, ofeminin.pl

Organizatorzy:

Katarzyna Szatkowska – dietetyk, autorka bloga kulinarnego „W Krainie Smaku” (www.wkrainiesmaku.pl). Zajmuje się organizowaniem wydarzeń kulinarnych, prowadzeniem kulinarnych warsztatów, redagowaniem kulinarnych wydawnictw, artykułów popularnonaukowych i przepisów.

Marek Bielski – twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” (www.DocenPolskie.pl), którego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Selekcją produktów, ich oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz organizacje branżowe.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.