Hellmann’s w nowej odsłonie: przepisy na kremowe kanapki

29 kwietnia 2022, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ciabatta z szynką parmeńską

Składniki

Bułka ciabatta – 1 sztuka
Majonez Hellmann’s Babuni – 2 łyżki
awokado – ½ sztuki
szynka Parmeńska lub Schwarzwaldzka – 5 plastrów
listki roszponki – 1 garść
kiełki rzodkiewki – 1 garść
pomidorki koktajlowe – kilka sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę przetnij na pół i wstaw na 2-3 minuty do nagrzanego do 200°C piekarnika.

Krok 2

Obie połówki bułki posmaruj majonezem, następnie połóż roszponkę, dodaj plastry szynki, połówki pomidorków oraz plastry awokado. Całość posyp kiełkami rzodkiewki i przykryj wierzchnią połówką bułki.

Kanapka z awokado

Składniki

kromka pieczywa na zakwasie – 2 sztuki
ser gouda – 2 plastry
awokado – ½ sztuki
ogórek – 4 plastry
jajko – 1 sztuka
jarmuż – 2 listki
Majonez Hellmann’s Babuni – 2 łyżki
kiełki lucerny – 1 garść
sól i pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo. Umieść jajka w garnku, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do niskiego i gotuj przez 9 do 12 minut. Wyjmij jajko, pozwól mu ostygnąć w zimnej wodzie, a następnie pokrój obrane jajko na plasterki. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

W międzyczasie można również gotować jarmuż (użyj tylko liści i usuń twardą łodygę) w gorącej wodzie przez kilka minut, aby zmiękł. Możesz również skropić kapustę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, aby dodać jej dodatkowego smaku.

Krok 3

Lekko opiecz dwie kromki ulubionego chleba (w tosterze lub na patelni), a następnie posmaruj jedną z nich majonezem. Następnie układaj na niej plasterki ogórka, kiełki, jajko, awokado, plasterki sera i jarmuż. Na wierzchu połóż drugą kromkę chleba posmarowaną wcześniej majonezem.

 

Kremowa kanapka z indykiem

Składniki

chleb żytni na zakwasie, kromki – 4 sztuki
pieczony indyk – 100 gramów
Majonez Hellmann’s Babuni – 80 gramów
roszponka – 40 gramów
liście rukoli – 10 gramów
pomidorki koktajlowe – 140 gramów
kiełki buraka – 20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej patelnię grillową lub opiekacz, opiecz w nim pieczywo.

Krok 2

Posmaruj majonezem podgrzane na grillu kromki chleba.

Krok 3

Na dwie kromki chleba nałóż roszponkę i rukolę, następnie plastry indyka i pokrojone pomidorki koktajlowe. Na wierzch dodaj kiełki.

Krok 4

Tak przygotowane kanapki przykryj pozostałymi dwoma kromkami chleba posmarowanymi majonezem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...