Grillowanie z WSP Społem – konkurs FB – wyniki!

5 lipca 2015, dodał: Redakcja

Grill

Lato kojarzy się nie tylko z zielenią i słońcem, ale także z grillowaniem i poszukiwaniem coraz to nowych dań, które urozmaicą nasz stół. Aby wprowadzić w życie trochę smaku i odkrywać nowe przepisy, zorganizowaliśmy konkurs, w którym sponsorem nagród jest firma WSP Społem – producent słynnego Majonezu Kieleckiego!

Zapraszamy do polubienia: facebook.com/majonezkielecki

Zadanie konkursowe:

1. Pochwal się swoim grillowym daniem z dodatkiem wybranego produktu WSP Społem (zdjęcie lub przepis) wpisując komentarz pod artykułem o konkursie lub na Facebooku
2. Polub FB Majonez Kielecki – TUTAJ.

_Społem_sp

Do wygrania zestawy pysznych produktów, stworzonych wg tradycyjnych receptur, z którymi każdy grillowy stół zyska na wyjątkowych walorach smakowych. Mamy 5 zestawów produktów Społem – zatem nagrodzimy 5 osób!

Każdy zestaw zawiera bogatą gamę produktów:

1. Majonez Kielecki (500 ml),
2. Musztarda Kielecka (545 g),
3. Musztarda Kielecka grillowa (545 g),
4. Ketchup Kielecki łagodny extra (564 g),
5. Majonez z czosnkiem (310 ml)
6. Sos kielecki czosnkowy (270 g).

Konkurs trwa od dnia 21 lipca do dnia 2 sierpnia 2015 roku. Wyniki podamy na portalu do dnia 7 sierpnia 2015 roku. Zapraszamy do zabawy.

Regulamin konkursu zgodny z regulaminem ogólnym portalu urodaizdrowie.pl

LAUREACI KONKURSU:

Katarzyna Lichy: Polędwica w sosie musztardowym

Składniki:
– plastry polędwicy wołowej
Marynata:
– 4 łyżki stołowe oliwy,
_gr1– 3 łyżeczki musztardy delikatesowej Kieleckiej
– 1 łyżeczka tymianku,
– 1 łyżeczka oregano,
– 1 łyżeczka cząbru,
– 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
– sól morska do smaku
Sos:
– pół szklanki jogurtu naturalnego
– 4 łyżeczki musztardy grillowej Kieleckiej
– 2 łyżeczki majonezu Kieleckiego

Przygotowanie:
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. W miseczce rozcieramy oliwę, musztardę i zioła. Rozcieramy łyżką aby otrzymać jednolitą pastę (można użyć blendera). Nacieramy mięso pastą, wkładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na noc (około 8 godzin) do lodówki. Na rozgrzanym grillu grillujemy mięso około 7 minut z każdej strony, do zrumienienia. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki sosu i przyprawiamy według uznania, choć musztarda jest już doprawiona. Mięso podajemy z sosem i warzywami.

Monika Piotrowska: Pierś z kurczaka w sosie ketchupowym

Składniki:
– duża pierś z kurczaka
Marynata:
– sól morska
_gr2– 3 ząbki czosnku
– 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
– szczypta ostrej papryki
– 1 łyżka świeżego tymianku
– 2 łyżeczki soku z cytryny
– 2 łyżki oleju
Sos:
– 2 szklanki ketchupu Kieleckiego łagodnego
– 3 łyżki miodu
– 5 dojrzałych truskawek

Przygotowanie:
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć. Przeciąć wzdłuż na cienkie filety o grubości około 1/2 cm. W miseczce wymieszać pozostałe składniki i natrzeć powstałą marynatą mięso. Odstawić na około 30 minut do zamarynowania. Rozgrzać grilla i upiec mięso (po około 3 minuty na każdą stronę). Składniki sosu zblendować na jednolitą masę, zagrzać w kubeczku na grillu. Podawać na talerzykach z dużą ilością sosu.

Anna Gładysz: Bakłażan grillowany w sosie czosnkowym

Składniki:
– 1 bakłażan
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– 1 łyżka musztardy kieleckiej
_gr3– sól
– świeżo zmielony pieprz
– sok z cytryny
– sos czosnkowy Kielecki

Sposób przygotowania:
Bakłażana dobrze umyć, pokroić na plasterki o grubości około 1 cm. Posolić i skropić sokiem z cytryny, posmarować musztardą, odstawić na 30 minut. Następnie posmarować oliwą i posypać pieprzem. Grillować na ruszcie po 2-3 minuty z każdej strony. Podawać z sosem czosnkowym kieleckim.

Weronika Stelar: Szaszłyki z sosem kieleckim

Składniki:
– mięso
– boczek
– papryka
– cebula
– cukinia
– pomidorki koktajlowe
– sól i pieprz
– oliwa z oliwek
– musztarda kielecka
– pieczarki
– kiełbasa
– ulubione zioła

Mięso dokładnie umyć i pokroić w małe kosteczki. Przyprawić solą i pieprzem, posmarować musztardą kielecką, dodać zioła według uznania. Całość skropić oliwą, dokładnie wymieszać i wstawić na noc do lodówki.Boczek pokroić w cienkie plastry i przekroić na pół. Paprykę pokroić na kawałki, a cebulę na plasterki. Tak przygotowane składniki nadziewać kolejno na bambusowy patyczek dodając cukinię, pomidory i pieczarki. Przygotowane szaszłyki zawijać pojedynczo w folię aluminiową lub ułożyć na tacce do grillowania. Piec na grillu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawać z sosem czosnkowym lub innym sosem Kieleckim.

Elżbieta Bilska: Ziemniaki na czosnkowej pierzynce

Składniki:
– ziemniaki podgotowane
– oliwa z oliwek
– 6 ząbków czosnku pokrojonych w plasterki
– zioła prowansalskie
– słodka papryka
– sól
– pieprz czarny
– kminek
– sos czosnkowy kielecki

Przygotowanie:
Ziemniaki myjemy, osuszamy, a następnie nacinamy tak, aby utworzył się wachlarzyk. Lekko skrapiamy sosem czosnkowym kieleckim. Plasterki czosnku wkładamy pomiędzy cząstki ziemniaków, polewamy oliwą z oliwek, a następnie posypujemy przyprawami. Każdego ziemniaka zawijamy w folię aluminiową. Grillujemy ok. 30 min. Serwujemy jako danie z sosem czosnkowym kieleckim lub ketchupem kieleckim.

Zobacz również:

 

Lato z Urodaizdrowie.pl – Wakacyjny relaks z nagrodami!

Letni konkurs z Alfasan. Wygraj bon na zakupy!

Wakacyjny konkurs z marką Profi!

Konkursowa akcja testowania z MARION – kosze nagród i nagroda specjalna

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Jak mieć więcej energii
Mojej mamie kupiłam geriamoc, dobrze działa na pamięć żeń szeń, który jest tam...
pcos
Ja też to mam, ale nie biorę nic, naprawdę musiałyby mieć poi kilka...
Poprawa kondycji na rowerze
Polecam fajną stronkę https://fundacjamorska.pl nt uprawiania sportu, treningów, suplementów diety i odżywek dla sportowców....
Kredyt na szybko
Ja już od dłuższego czasu zastanawiam się nad zaciągnięciem kredytu, bo mimo dobrej...