Grillowanie z Pasteną pastą z suszonych pomidorów z czosnkiem OLE!

7 maja 2016, dodał: ACHA PR
Artykuł zewnętrzny

Grillowanie to wakacyjno-weekendowa tradycja, którą wszyscy uwielbiamy. Wystarczy zebrać przyjaciół i cieszyć się swoim towarzystwem, smakiem gorących soczystych potraw, a także świeżym powietrzem i pięknem przyrody. Wyróżniamy kilka typów grillowych osobowości,  które dzieli podejście do grillowania, a łączy… zobaczcie sami.

Typ 1 –Tradycjonalista

Jeśli grill, to tylko węglowy i oczywiście na działce. Przygotowania zaczynają się z tygodniowym wyprzedzeniem. Obejmują koszenie trawnika, czyszczenie grillowych akcesoriów oraz mebli ogrodowych. Obowiązkiem jest wcześniejsze marynowanie mięs a także wybór dodatków do grilla. Tradycjonalistów poznać można po podrażnionych dymem, ale szczęśliwych oczach, bacznie doglądających żarzącego się grilla oraz po zapachu spalonego węgla drzewnego. Tradycjonaliści rzadko zgadzają się na kompromisy w kwestii wyboru mięs i przypraw, stawiając na to, co już dobrze znają. Jeśli już zdecydują się na jakąś nowość lub urozmaicenie, musi ono smakować swojsko. Przykładem atrakcyjnego dodatku do mięs, na który skusi się Tradycjonalista jest Pastena pasta z suszonych pomidorów z czosnkiem OLE!, ponieważ zarówno pomidory jak i czosnek cieszą się ogromną popularnością wśród amatorów grillowania. Nic nie smakuje tak dobrze jak grillowane mięso posmarowane Pasteną pastą z suszonych pomidorów z czosnkiem OLE!.

Pastena_z_suszonych_pomidorow_packshot_RGB

Typ 2 – Esteta

O ile dla Tradycjonalisty grillowanie jest doznaniem natury duchowej, dla Estety pierwsze skrzypce odgrywa wizualna strona sztuki kulinarnej. Esteta odróżnia do pięciu razy więcej warzyw, przypraw i dodatków niż przeciętny amator grilla. Jeśli więc chcesz bliżej zapoznać się z jarmużem, oberżyną czy fasolnikiem egipskim, ale sam nie wiedziałbyś jak, udaj się na grilla do Estety! Jeśli zapomnisz co właściwie jadłeś, zawsze w zaciszu domowym będziesz mógł to sprawdzić. Grill Estety jest bowiem często zintegrowany z aparatem cyfrowym oraz kanałami social media. Jedyny składnik, jakiego z całą pewnością nie zapomnisz, to Pastena pasta z suszonych pomidorów z czosnkiem OLE!. Wystarczy otworzyć słoiczek i Pastenę pastę z suszonych pomidorów OLE! wyłożyć na talerz w towarzystwie grillowanych mięs, warzyw i grzanek.

Pastena_z_oliwkami_packshot_RGB

Typ 3 – Miastowy

Można nim zostać z wyboru lub konieczności, jednak konsekwencja bycia Miastowym jest w obu przypadkach zazwyczaj taka sama – nie posiada się ogrodu, a co najwyżej balkon i to tylko jeśli ma się szczęście. Czy oznacza to rezygnację z grillowania? Absolutnie nie! Chociaż Tradycjonaliści z niesmakiem kręcą na to głowami, grill elektryczny ma wszelkie zalety tradycyjnego grilla, a poza tym nie brudzi, nie dymi i właśnie dlatego można używać go także w pomieszczeniach. Dla Miastowego grill to obiad jak każdy inny, przy czym liczy się przede wszystkim to, jak szybko można go przygotować. W zasadzie potrzebne są dwa składniki: Pierś z kurczaka i słoiczek Pasteny pasty z suszonych pomidorów z czosnkiem OLE!. Pierś faszerujesz Pasteną pastą z suszonych pomidorów OLE! i kładziesz na rozgrzanego grilla. Brzmi zbyt prosto? To nawet lepiej – większość Miastowych to przecież minimaliści.

Pastena – pasta z suszonych pomidorów z czosnkiem OLE!

Pojemność: 250ml

Cena: 9,49 zł

www.wole-ole.pl