Grillowanie to styl życia

22 czerwca 2010,
dodał: weber-sklep.pl
Artykuł zewnętrzny

file1277196156

Grille Weber – wyrafinowana jakość

Na rynku istnieje duża liczba grilli, które optycznie wyglądają tak, jak nasze grille, lecz jakościowo nie można ich ze sobą porównać. Grille Weber są bardzo trwałe i wytrzymałe jeśli chodzi o konstrukcję, pokrywę, kocioł jak również wszystkie części wewnętrzne takie jak palniki, zapłony i systemy czyszczące.

Pokrywa robi różnicę

Wszystkie grille Weber mają pokrywę. Jest to podstawowy element Webera „way of grilling”. Grillowanie z zamkniętą pokrywą umożliwia wykorzystanie nowych metod. To właśnie Weber opracował metody i techniki grillowania pośredniego i bezpośredniego. Poprzez pokrywę gorące powietrze krąży równomiernie na grillu, co pozwala na przygotowanie niemalże wszystkich potraw.

Stal i emalia trwale powiązane

Na wykonanie pokrywy i kotła używana jest wysokiej jakości, gruba stal niskowęglowa, która w temperaturze 870 stopni C doskonale łączy się z emalią. Dzięki zastosowaniu metody elektrostatycznej, możliwe jest precyzyjne dopasowanie powłoki emalii do grubości stali, co gwarantuje równomierne rozciąganie i kurczenie się blachy i emalii podczas podgrzewania i chłodzenia grilla. Stąd odpryskiwanie emalii z powodu temperatury jest niemożliwe. Gwarantujemy optymalne odbicie ciepła i najlepszą ochronę przed złymi warunkami atmosferycznymi.

Kolejnym przykładem konsekwentnego stosowania materiałów wysokiej jakości są ruszty Webera. w przypadku grilli węglowych zarówno ruszty do palenia i pieczenia są wykonane z masywnej stali. Ruszty są dodatkowo chromowane bądź wykonane ze stali nierdzewnej. Natomiast ruszty w grillach gazowych wykonane są z żeliwa i pokryte zostały emalią, bądź wyprodukowane zostały z masywnej stali nierdzewnej. Grille modelu Q wyposażone są w ruszt żeliwny pokryty porcelanową emalią (wyjątek stanowią ruszty w grillach elektrycznych)

www.weber-sklep.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...