Grill party w rytmie flamenco

16 lipca 2015, dodał: ACHA PR
Artykuł zewnętrzny

Grillowanie to jeden z najbardziej popularnych wśród Polaków sposobów spędzania wolnego czasu. Towarzystwo rodziny lub przyjaciół, piękne okoliczności przyrody i unoszące się w powietrzu smakowite zapachy grillowanych potraw – któż tego nie zna i nie lubi! W tym sezonie znanym od lat daniom z rusztu możesz nadać nowego, andaluzyjskiego akcentu dzięki produktom marki Bulerías.

W letnie popołudnia najczęściej grillujemy kiełbasę lub marynowane mięsa, a jako dodatki wybieramy pieczywo i ketchup lub musztardę. Ten rutynowy zestaw przystawek można znacząco ubarwić – wykorzystując produkty Bulerías o prawdziwie hiszpańskim temperamencie. Oliwki marki Bulerias pochodzą z plantacji usytuowanych niedaleko Sewilli w Andaluzji. Region ten uznany został przez światowych ekspertów jako idealny do uprawy najlepszych odmian oliwek Królewskich i Manzanilla. Bulerías oferuje pełny asortyment oliwek – zarówno czarne, jak i zielone, drylowane, nadziewane papryką, anchois czy łososiem. Szeroki wachlarz poręcznych opakowań sprawia, że nawet najbardziej polowe warunki nie stanowią przeszkody. Są łatwe w przechowywaniu i gotowe do spożycia w każdej chwili.

Śródziemnomorska kuchnia rodem z półwyspu Iberyjskiego nie ogranicza się jednak tylko do oliwek. Dla amatorów bardziej wyrazistych smaków Bulerias przygotował kapary, a także papryki piri piri oraz jalapenos. Papryki z powodzeniem dodadzą pikanterii każdej potrawie. Wielbiciele kaparów określają ich smak tylko jednym słowem: niepowtarzalny. Dodatkowej wykwintności temu przysmakowi nadaje fakt, że marynowany kapar jest zamkniętym, ususzonym pąkiem kwiatu.

Przystawki do grilla rodem z Hiszpanii sprawią, że Twoje ogrodowe spotkania z rodziną i przyjaciółmi nabiorą barwnego charakteru. Od tego momentu frekwencja na twoich grillowych ucztach będzie rosła tak samo, jak temperatura rozkręcającego się w Polsce lata.

Produkty Bulerias polecane jako dodatek do dań z grilla:

Oliwki czarne drylowane – 142 g – ok. 3 zł
Oliwki zielone manzanilla nadziewane papryką – 142 g – ok. 3 zł
Oliwki zielone manzanilla drylowane – 142 g – ok. 3 zł
Oliwki Królewskie drylowane – 340 g – ok. 9 zł
Oliwki Królewskie nadziewane pastą paprykową – 340 g – ok. 9 zł
Oliwki zielone nadziewane anchois – 200 g – ok. 3 zł
Oliwki zielone nadziewane cytryną – 200 g – ok. 3 zł
Oliwki zielone nadziewane łososiem – 200 g – ok. 3 zł
Kapary – 99 g – ok. 3,60 zł
Papryka Piri Piri – 99 g – ok. 6,30 zł
Papryka Jalapenos – 220 g – ok. 7 zł

Więcej na www.stovit.com.pl

100_kapary_rgb_2013

100_piri_piri_rgb

142_oliwki_czarne_2013



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...