Grill party w rytmie flamenco

16 lipca 2015, dodał: ACHA PR
Artykuł zewnętrzny

Grillowanie to jeden z najbardziej popularnych wśród Polaków sposobów spędzania wolnego czasu. Towarzystwo rodziny lub przyjaciół, piękne okoliczności przyrody i unoszące się w powietrzu smakowite zapachy grillowanych potraw – któż tego nie zna i nie lubi! W tym sezonie znanym od lat daniom z rusztu możesz nadać nowego, andaluzyjskiego akcentu dzięki produktom marki Bulerías.

W letnie popołudnia najczęściej grillujemy kiełbasę lub marynowane mięsa, a jako dodatki wybieramy pieczywo i ketchup lub musztardę. Ten rutynowy zestaw przystawek można znacząco ubarwić – wykorzystując produkty Bulerías o prawdziwie hiszpańskim temperamencie. Oliwki marki Bulerias pochodzą z plantacji usytuowanych niedaleko Sewilli w Andaluzji. Region ten uznany został przez światowych ekspertów jako idealny do uprawy najlepszych odmian oliwek Królewskich i Manzanilla. Bulerías oferuje pełny asortyment oliwek – zarówno czarne, jak i zielone, drylowane, nadziewane papryką, anchois czy łososiem. Szeroki wachlarz poręcznych opakowań sprawia, że nawet najbardziej polowe warunki nie stanowią przeszkody. Są łatwe w przechowywaniu i gotowe do spożycia w każdej chwili.

Śródziemnomorska kuchnia rodem z półwyspu Iberyjskiego nie ogranicza się jednak tylko do oliwek. Dla amatorów bardziej wyrazistych smaków Bulerias przygotował kapary, a także papryki piri piri oraz jalapenos. Papryki z powodzeniem dodadzą pikanterii każdej potrawie. Wielbiciele kaparów określają ich smak tylko jednym słowem: niepowtarzalny. Dodatkowej wykwintności temu przysmakowi nadaje fakt, że marynowany kapar jest zamkniętym, ususzonym pąkiem kwiatu.

Przystawki do grilla rodem z Hiszpanii sprawią, że Twoje ogrodowe spotkania z rodziną i przyjaciółmi nabiorą barwnego charakteru. Od tego momentu frekwencja na twoich grillowych ucztach będzie rosła tak samo, jak temperatura rozkręcającego się w Polsce lata.

Produkty Bulerias polecane jako dodatek do dań z grilla:

Oliwki czarne drylowane – 142 g – ok. 3 zł
Oliwki zielone manzanilla nadziewane papryką – 142 g – ok. 3 zł
Oliwki zielone manzanilla drylowane – 142 g – ok. 3 zł
Oliwki Królewskie drylowane – 340 g – ok. 9 zł
Oliwki Królewskie nadziewane pastą paprykową – 340 g – ok. 9 zł
Oliwki zielone nadziewane anchois – 200 g – ok. 3 zł
Oliwki zielone nadziewane cytryną – 200 g – ok. 3 zł
Oliwki zielone nadziewane łososiem – 200 g – ok. 3 zł
Kapary – 99 g – ok. 3,60 zł
Papryka Piri Piri – 99 g – ok. 6,30 zł
Papryka Jalapenos – 220 g – ok. 7 zł

Więcej na www.stovit.com.pl

100_kapary_rgb_2013

100_piri_piri_rgb

142_oliwki_czarne_2013