Firma EMIX wprowadza na rynek nowe gofry biszkoptowe o ulepszonej recepturze i większej chrupkości ciasta. Nowy produkt jest łatwy do przygotowania w domowej gofrownicy. Z jednego opakowania możemy otrzymać 10 – 12 przepysznych, puszystych i aromatycznych gofrów. Gofry domowe to pomysł na śniadanie, podwieczorek czy też deser dla gości. Są proste w przygotowaniu i zawsze się udają.
Puszyste gofry biszkoptowe EMIX są oferowane w nowym, kolorowym i estetycznym opakowaniu, które zawiera 500 gram gotowego proszku gofrów. Upieczone na złoto gofry podaj z cukrem pudrem, dżemem, konfiturą lub świeżymi owocami, a także z syropem klonowym i bitą śmietaną. Na odwrocie opakowania znajdziemy dokładny przepis na przygotowanie oryginalnego deseru, który kojarzy nam się z błogim okresem wakacji. Od dzisiaj możesz przeżywać kulinarną przygodę lata przez cały rok.
Gofry biszkoptowe firmy EMIX przygotujemy w domu w 15 minut.
Przepis na gofry :
Krok pierwszy:
* Zawartość torebki gofrów biszkoptowych EMIX wsyp do miski.
* Dodaj 500ml wody oraz 125ml oleju roślinnego.
* Całość mieszaj elektrycznym ubijakiem na najwyższych obrotach przez kilka minut do otrzymania gładkiej i jednolitej konsystencji.
Krok drugi:
* Przygotowane ciasto wylewaj porcjami na rozgrzaną i wysmarowaną tłuszczem gofrownicę i piecz na złoty kolor około 4-5 minut
* Upieczone gofry można podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną, dżemem lub innymi dodatkami według uznania.
Dobra rada: przed każdym kolejnym gofrem wysmaruj gofrownicę olejem – najlepiej przy użyciu pędzelka!
Gofry pod pierzynką:
Wersja a la „Dolce Vita”- Ciepłe gofry odstaw na 5 minut tworząc daszek, niech odrobinę przestygną. W międzyczasie przygotuj bitą śmietanę np. Śnieżka EMIX, kawałki owoców (np.: truskawki), a także wiórki kokosowe i rodzynki. Na gofry nakładaj bitą śmietanę, owoce. Wszystko posyp wiórkami kokosowymi i rodzynkami!
Smacznego!
Gofry domowe w proszku (500 gram): 4,80 zł
Zapraszamy ma stronę: www.emix.com.pl