1

Temat: Bigos inaczej

Wczoraj gotowałam bigos i wyszedł bardzo dobry z dodatkiem sosu grzybowego zamiast zasmażki...
A jakie macie swoje sposoby na smaczny bigos?

2

Odp: Bigos inaczej

Ja lubię taki bardziej  korzenny smak bigosu, i często dodaję szczyptę ... przyprawy do pierników;)

3

Odp: Bigos inaczej

U mnie jest dodawany podprażony czosnek w plastrach, fajnie ożywia smak:)

4

Odp: Bigos inaczej

Zamiast grzybów leśnych dodaję obsmażone boczniaki

5

Odp: Bigos inaczej

Ja robię bigos bez mięsa,  wg dawnego przepisu

6

Odp: Bigos inaczej

Grzyby opieczone na patelni w dobrze przyprawionej panierce fajnie zastępują mięso i nadają ten smaczek..

7

Odp: Bigos inaczej

Też lubię bez mięsa. I obie wersje, klasyczną oraz z dodatkiem koncentratu. Jeśli robię tę drugą, musi go być dużo, mimo że niektórzy uznają to za profanację. Z samej słodkiej, z mieszanej, tylko z kwaśnej - wszystkie są świetne, choć najbardziej lubię z kwaśnej. Czasem dodaję jałowca albo suszone śliwki. Czasami najpierw podsmażam cebulkę i tartą marchew, potem wrzucam kapustę, innym razem zaczynam od gotowania kapusty. Niby jedna potrawa, a tyle wariantów.