Temat: Bigos inaczej
Wczoraj gotowałam bigos i wyszedł bardzo dobry z dodatkiem sosu grzybowego zamiast zasmażki...
A jakie macie swoje sposoby na smaczny bigos?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wczoraj gotowałam bigos i wyszedł bardzo dobry z dodatkiem sosu grzybowego zamiast zasmażki...
A jakie macie swoje sposoby na smaczny bigos?
Ja lubię taki bardziej korzenny smak bigosu, i często dodaję szczyptę ... przyprawy do pierników;)
U mnie jest dodawany podprażony czosnek w plastrach, fajnie ożywia smak:)
Zamiast grzybów leśnych dodaję obsmażone boczniaki
Ja robię bigos bez mięsa, wg dawnego przepisu
Grzyby opieczone na patelni w dobrze przyprawionej panierce fajnie zastępują mięso i nadają ten smaczek..
Też lubię bez mięsa. I obie wersje, klasyczną oraz z dodatkiem koncentratu. Jeśli robię tę drugą, musi go być dużo, mimo że niektórzy uznają to za profanację. Z samej słodkiej, z mieszanej, tylko z kwaśnej - wszystkie są świetne, choć najbardziej lubię z kwaśnej. Czasem dodaję jałowca albo suszone śliwki. Czasami najpierw podsmażam cebulkę i tartą marchew, potem wrzucam kapustę, innym razem zaczynam od gotowania kapusty. Niby jedna potrawa, a tyle wariantów.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź