1

Temat: Sny a decyzja o ślubie

Wraz z narzeczonym planujemy ślub na jesień, ale jest problem, bo od paru tygodni mam sny, w których on nie jest przedstawiany zbyt dobrze - zawodzi mnie, nie zachowuje się w porządku itp. W ostatnim np. zostawił mnie w jakichś ciemnych podziemiach bo nagle miał coś do załatwienia, a a ja się tam pogubiłam i nie mogłam znaleźć drogi na zewnątrz... To trochę podkopuje moje przekonanie do tego ślubu, bo nie wiem czy mu mogę do końca ufać. A co jeśli te sny mnie przed czymś ostrzegają, a moja podświadomość wie więcej niż widzą moje oczy...?

2

Odp: Sny a decyzja o ślubie

Analiza snów to nie jest dobry sposób na podejmowanie decyzji... Mogą przetwarzać Twoje lęki, a nie to, co naprawdę tkwi w partnerze...

3

Podobno Korze przyśnił się jej sąsiad i tak się wbił w jej myśli, że zostawiła męża i związała się z nim:)

4

A to ciekawostka☺Ale ona była taka uduchowiona....

5

Decyzję trzeba podejmować w oparciu o racjonalne przesłanki - a nie pod wpływem snu...

6

Lepiej słuchać tu rozsądku....

7

A w tym konkretnym przypadku rozsądek podpowiada, że jeśli ktoś ma aż tak nieprzyjemne sny dotyczące partnera, to coś jest nie tak. Czegoś się obawia? Warto takie obawy rozwiać przed ślubem. Może to nawet nie chodzi o niego, a o sam schemat, że ktoś się boi być skrzywdzony przez bliską osobę. A może jednak o niego?