Temat: Ludzkie lenistwo nie zna granic...
Mam na działce dwa wielkie drzewa wiśni ...mają bardzo dużo owoców ..bardzo słodkich...
Pytałam znajomych, czy ktoś chce na przetwory ....i owszem chętni są, ALE mam im narwać !!!
Brak mi słów ....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam na działce dwa wielkie drzewa wiśni ...mają bardzo dużo owoców ..bardzo słodkich...
Pytałam znajomych, czy ktoś chce na przetwory ....i owszem chętni są, ALE mam im narwać !!!
Brak mi słów ....
Rzeczywiście bezczelni. Ja bym tam sobie chętnie sama narwała
Trzeba było od razu zaproponować: "Mam wiśnie, jeśli chcecie rwijcie", a nie samo "Chcecie wiśni?", bo ludzie dziś są przyzwyczajeni do tego, że dostają/kupują gotowe/przetworzone/przygotowane.
Ale za gotowe się płaci!A jak nie chcą ruszyć d... i sami popracować, to lepiej niech te wiśnie uschną na drzewie!
[quote=evitka]Mam na działce dwa wielkie drzewa wiśni ...mają bardzo dużo owoców ..bardzo słodkich...
Brak mi słów ....[/quote]
Dobre
Ja takich problemów nie mam - z sąsiadami wymieniamy się owocami ja nazbieram śliwek i porozdaję sąsiadom a sąsiedzi odpłacą się tym samym jak będą mieli czereśnie, jabłka, maliny.
Ale jeśli by mi znajomi powiedzieli że chcą... jak im przyniosę to nie wiem czy długo byliby moimi znajomymi
No tak, najlepiej podstawić wszystko pod nos, przywieźć i może jeszcze w słoiki zapakować. Dobrze, że sami sobie później je otworzą... Szok!
Nieładnie z ich strony rzeczywiście. Jakby łaskę robili, że wezmą, żeby Ci nie zalegało... taka przysługa z ich strony
Gdybym już zerwała, to raczej bym je sprzedała niż kogoś obdarowywała, bo niby mam gratis pracować...?
Najłatwiej wykręcić się brakiem czasu:)
Ludzie szybko uczą się wygody. Najlepiej zawsze im stawiać wymagania, to potem nie będą zdziwieni.
Tak chyba działą nasz mózg, że szuka linii najmniejszego oporu we wszystkim.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź