Temat: Inhalacje
Czy robicie inhalacje dzieciom przy kaszlu? Czy warto? czy faktycznie pomagają takie inhalacje. Czym inhalujecie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy robicie inhalacje dzieciom przy kaszlu? Czy warto? czy faktycznie pomagają takie inhalacje. Czym inhalujecie?
Inhalacja bardzo pomaga odetkać zatkany nos i zatoki, dla dzieci to absolutny obowiązek, bo pozwala szybko przynieść ulgę zanim dziecko trafi do lekarza.
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec chorowania, przynajmniej na jakiś czas. Inhalacje okazały się bardzo pomoce przy zapaleniu oskrzeli. Lek przepisała lekarz, co do inhalator to kupiłam, bo dotychczas nie miałam. Udało mi się kupić w aptece bardzo dobry inhalator (farmaceutka mi doradziła). Co najważniejsze ma 4 tryby pracy - można ustawić czy chce się inhalować dolne czy górne drogi oddechowe. Do inhalacji oskrzeli używałam trybu 2 - daje on optymalną wielkość cząsteczek, które docierają do oskrzeli i inhalacja jest bardzo skuteczna. Druga ważna sprawa, ma niewielką objętość martwa - czyli niewiele leku zostaje po inhalacji i trzecie dla mnie też istotna rzecz jest cichy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź