1

Temat: 1 % podatku

Pragnę Was zachęcić do przekazania 1% podatku na Fundacje
Można także skorzystać z programu PIT do rozliczenia swojego PITu
Krótki opis Fundacji

Fundacja  pomaga dzieciom z rodzin ubogich i niewydolnych wychowawczo. Obecnie mamy podopiecznych w wieku od 6 do 18 lat. Wspieramy świetlice środowiskowe – zapewniamy dzieciom bezpieczne miejsce po szkole, opiekę, ciepły posiłek i pomoc w nauce.

2

Odp: 1 % podatku

Tak, to ważne, żeby pamiętać przy rozliczeniu - ja co roku przekazuję 1% na rehabilitację niepełnosprawnego dziecka znajomej...

3

Tyle się w dzisiejszych czasach mówi o tak zwanej równości szans, no a niestety w rzeczywistości trochę gorzej z tym bywa. Wiadomo, że o tym, czy dany człowiek osiągnie relatywny sukces w życiu, często decydują pierwsze lata jego kształcenia. Niestety, nie wszystkie dzieci mają równy start, bo te z biednych rodzin nie posiadają nawet podstawowego wyposażenia szkolnego. To odbija się bardzo negatywnie nie tylko na wynikach ich kształcenia, ale i na relacjach z rówieśnikami, od których także wiele zależy.

4

No i spoko!

5

Ja już się rozliczyłam, a 1% podszedł na fundację pomagającą zwierzakom.

6

Oddałam 1% na leczenie córeczki znajomych...

7

Już jest 1,5%, sęk w tym żeby to naprawdę trafiło do potrzebujących, a nie na tzw. "cele własne" fundacji... Bo są i takie, co od lat mają tylko paru podopiecznych i ich ilość nie wzrasta, co podejrzanie wygląda...