Temat: wypadanie włosów
Wypadanie włosów, dosłownie garściami. Znacie jakieś naturalne sprawdzone metody?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wypadanie włosów, dosłownie garściami. Znacie jakieś naturalne sprawdzone metody?
Masaż głowy, płukanie wywarem z korzenia łopianu
Sok z czarnej rzepy, sprawdzona babcina metoda.
A skąd ją wziąć? Kiedyś widziałam na ryneczku czarną rzodkiew - czy to jest ta rzepa?
Hm, mi się wydaje że czarna rzepa i czarna rzodkiew to dwie różne rzeczy:)
ale zagwozdka, bo pewna nie jestem
Dobrze byłoby znać przyczynę, aby podpowiedzieć kurację, która będzie pomocna. Jeśli problemem jest stres doskonae sprawdzi się Yamseen z Dr Nona
do tego szampon morski i kąpiel w solach z dodatkiem lawendy.
Przyczyną mogą też być braki minerałow i witamin w organiźmie. Podstawą będzie zmiana diety, a z suplementów proponuje preparat ziołowy Phase-3 i herbatkę Gonseen, pomocne kosmetyki to maseczkę iłową, szampon morski.
O kosmetykach więcej
Można stosować różnego rodzaju wcierki, np. ampułki seboradin forte przeciw przewlekłemu wypadaniu i przerzedzaniu się włosów. Można też uzupełnić taką kurację szamponem i maską. Mojej mamie pomogły same ampułki i szampon trochę to trwało bo jakies 2-3 miesiące ale teraz jej się włosy ładnie zagęszczają nowymi włoskami. Ja tez używam sobie tego szamponu profilaktycznie raz w tygoniu i mniej mi wypadają.
Wiadomo, odżywki na wypadanie są skoncentrowane i dają efekty. Zwłaszcza są dobre po farbowaniu jak włosy są osłabione
Jak wypadają włosy to oczywiście trzeba znaleźć przyczynę, bo może być różna, ale przede wszystkim rozsądnie wybierać kosmetyki. Ja staram się również wybierać szampony tylko z naturalnymi składnikami, pozbawione chemii, konserwantów, ale niestety ciężko jest takie dostać. Np kosmetyki do włosów, a w nich same sztuczne składniki, a gdzie czerpanie z zasobów natury? Nasze babcie miały piękne włosy i stosowały domowe naturalne odżywki, myły tylko w naturalnych ziołach! Zalazłam ostatnio i mogę polecić serię Timotei`a z róża z Jerycha i innymi naturalnymi składniami.
Ja używam naturalnych i tak samo włosy wypadają jak wcześniej
Masaż podczas mycia intensywny by pobudzić ukrwienie i na początku to zaczęłabym od dobrej pielęgnacji . MI szybko zaczęły rosnąć po szamponie inoar .
A badałaś może poziom cynku w organizmie?? Zerknij sobie na to on właśnie odpowiada za złą kondycję włosów, skóry, paznokci i innych rzeczy. Ja właśnie w zeszłym roku robiłam badanie i też mi wyszedł niski, teraz już jest dobrze zażywam suplementy także wszystko się poprawiło
Kompletnie się na tym nie znam. Dlatego też nie będę w stanie pomóc...
Pomocne są suplementy z biotyną, oczywiście o ile wypadanie włosów nie ma podłoża chorobowego czy hormonalnego...
A może masaż skóry głowy by pomógł?
Najlepiej stosować wcierki wzmacniające włosy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź