A więc na diecie jestem w zasadzie dosyć krótko. Dietę kupiłam na [url]http://dietmap.pl[/url] . Poleciała mi ją siostra dietetyk (pisałam już o tym na forum), która powiedziała, że to są bardzo dobre, zbilansowane plany żywieniowe przygotowane przez dietetyków z WUMu. Ogólnie faktycznie jest bardzo smacznie i zdrowo. Natomiast muszę się przyznać, że nie stosuję się jakoś super turbo rygorystycznie do diety. Traktuję ją bardziej jako drogowskaz, który ma mnie nauczyć prawidłowych nawyków żywieniowych. Razem z dietą dostałam program z przypominaniem o posiłkach, listą zakupów itd. więc jest spoko. Fajne jest to, że jak wprowadzę jakąś przekąskę, np. batona rano, to mi ten program sam obniża kolację później. Fajny bajer dla ludzi słabej woli (są jacyś inni?!
).
Poza kontrolowaniem swojego jedzenia zaczęłam ćwiczyć na siłowni. Robię trening aerobowy - 2 razy w tygodniu po 45 min + po treningu biegam kolejne 25. Dodatkowo jeden raz w tygodniu tenis - 1 godzina.
Taki działam od 6 tygodni i muszę powiedzieć, że widzę już sporą różnicę. Schudłam ponad 4,5 kg, ale to nie jest jedyny plus. Moje mięśnie wyglądają zupełnie inaczej. Ciało bardziej jędrne. Ogólnie czuję się taka jakaś bardziej fit i gotowa do działania
Mówiąc kolokwialnie "odmuliłam" się trochę