101

Odp: Jakie nosicie kolory na paznokciach?

Na stopach nic, a na dłoniach resztki beżowego lakieru... Jakoś nie mogę się zmusić do tego wysiłku, żeby pomalować jakoś ładnie...

102

Bywa tak, wiem coś o tym. Mam do tego tendencję do zeskrobywania lakieru z paznokci pod wpływem zdenerwowania i nudy.

103

Oj ja też... Często drapię lakier... I często zupełnie nieświadomie...

104

Ha ha smile Kiedyś tak zdrapałam, że gdyby pod spodem była warstwa innego wyszłoby moro.

105

Najczęściej maluje paznokcie na jasne kolory- nude, pudrowy róż, delikatny fiolet. Chociaż aktualnie mam na paznokciach lakier w kolorze pomarańczowym. ;-) I niestety ja również często zdrapuję lakier zazwyczaj z nudów lub nerwów.

106

O dwóch dni mam tylko odżywkę...

107

Od dwóch dni tak gryzę, że niedługo nie będę miała czego malować.

108

ooooooooj to chyba się stresujesz smile ja tak miałam miesiąc temu jak kończyłam pisać magisterkę i się broniłam... teraz zapuszczam big_smile i uwielbiam czerwony!

109

Ha ha ha, dobre. To chyba jakiś utajony stres, bo czasami czuję go wyraźnie, a czasem niby nic się nie dzieje, a ja gryzę. Chyba że już mi weszło w nawyk. Koleżanka z ławki gryzła do krwi i jakoś tak przy niej mi się wróciło. Aż tak bardzo nie obgryzam, ale wolalabym wcale tego nie robić.

110

a ja mleczny do frencha. paznokci nie obgryzam ale ostatnio miałam długo niepomalowane paznokcie i tak mi się połamały, że tragedia. Ja im chciałam zrobić odpoczynek od lakieru , a one mi taki numer hmm

111

Dzisiaj złoto od Golden Rose, które jakoś dziwnie  wygląda na moich dłoniach. Pierwszy raz pomalowałam paznokcie na złoty kolor i nie wiem czy nie ostatni..

112

Ciemny niebieski, na jesień nabiera mnie na takie ciemne kolory, jutro chyba zrobię sobie braz, taką mleczna czekolada z essence.

113

A ja mam właśnie namalowane reniferki big_smile skutecznie przykuwają uwagę innych osób wink.

114

Ja teraz mam hot coco... jak czekolada z mlekiem w filiżance. Rozgrzewa mi zmysły kojarząc się z gorącym kubkiem pełnym tego cudownego napoju. Lakier marki essie poznany dzięki U&Z.
Ma rzadką konsystencję, więc wymaga wprawy i precyzji przy nakładaniu oraz cierpliwości przy schnięciu, ale warto się postarać, bo cieszy oko.

Ostatnio edytowany przez niechcemisie (2011-12-21 00:41:09)

115

[quote=mlodaa19]Dzisiaj złoto od Golden Rose, które jakoś dziwnie  wygląda na moich dłoniach. Pierwszy raz pomalowałam paznokcie na złoty kolor i nie wiem czy nie ostatni..[/quote]
Ciekawa jestm jak to wygląda. Teraz zbliża się karnawał, więc możesz poszaleć z paznokciami. Poza tym jeśli nie podoba Ci się kolor, zawsze możesz dołączyć do niego inny i albo zrobić kolorowy french albo jakieś paski i inne takie.

116

Obecnie moimi ulubionymi kolorami to brązy, beże, i faworyty jeszcze z lata: koral, mięta. smile

117

Dzisiaj mam niebieski. Niepostrzeżenie urosły mi paznokcie i nagle uświadomiłam sobie, że nawrót obgryzania nareszcie minął. Po wielu latach pojawił się pod wpływem nerwów i koleżanki z ławki obgryzającej pazury. Pozbyłam się koleżanki i odrosły. Niesamowite.

118

A ja żadny sad używam teraz tylko odżywki bo moje paznokcie przeszły III wojnę światową smile

119

Polecam  moczenie w oliwie z oliwek smile Najlepszy sposób na problemy z paznokciami... Sama jestem w trakcie kuracji smile

120

Ja również polecam olejek rycynowy : ) Działa cuda ! Od kiedy tylko pamiętam zawsze miałam problem z głupim nawykiem obgryzania paznokci , jednak wyleczyłam się z tego : ) W akcji reanimacji pomógł mi własnie olejek rycynowy i odżywka z Eveline : )

Co do kolorków , zdecydowanie beże , brązy , czerwienie : ) Stawiam raczej na naturalne kolory : )

121

Miałyście kiedyś tak, że zapuściłyście dość długie paznokcie i zaczęły was niektóre z nich boleć? Ja tak teraz mam i nie badzo wiem co jest grane. Tak jakbym chciała małego paznokcia u prawej dłoni ciągle odginać, tak to boli.

Ostatnio edytowany przez niechcemisie (2011-12-23 16:18:16)

122

Nie miałam tak nigdy tongue Raczej jak za krótkie miałam to mnie bolało... Ale nigdy nie jak za długie...

123

To ja nie wiem co zrobić. jak się bawię paznokciem to boli. Będę musiała przyciąć. Kiedyś też tak miałam jak zapuszczałam długie.

124

ja nie lubię bardzo długich, dla mnie max to ok. 5 mm poza opuszkę, może nawet i 4 mm smile
a dziś nie mam pomalowanych, w szale porządków przedświątecznych zmyłam czerwień i obcięłam na króciutko smile

125

Dla mnie bardzo długie to takie jak mam właśnie - 3mm za opuszkę, bo mi głęboko wyrastają na palcach i jak wystają te 3 mm to są już długie. Przynajmniej jak na mój gust. Ja mam francuski, wczoraj robiony.
Jak zwykle nie wyszedł idealnie.
Dziewczyny, znacie może jakieś filmiki pokazujące jak perfekcyjnie wykonać french? Ja robię i jest niby ok, ale zadowolona w pełni nie jestem. Nie wiem w końcu, z paskami czy bez, wkurzają mnie te naklejki. Teraz zrobiłam bez.

Ostatnio edytowany przez niechcemisie (2011-12-25 15:45:30)