Temat: sposób na paznokcie
Co robicie aby mieć mocne paznokcie?
Mam okropny problem z zapuszczeniem paznokci bo się strasznie rozdwajają i łamią
Poleci ktoś jakieś fajne domowe sposoby lub skuteczne kosmetyki?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co robicie aby mieć mocne paznokcie?
Mam okropny problem z zapuszczeniem paznokci bo się strasznie rozdwajają i łamią
Poleci ktoś jakieś fajne domowe sposoby lub skuteczne kosmetyki?
Polecam odzywka z miss sporty;) opisałam ja na swoim blogu: rzesista.bloog.pl Oprócz tego radzę ci liczyć paznokcie w oliwie z cytryna,ale ta odzywka jest naprawdę dobra.Sama jej używam i nie mam takich problemów,mało tego szybko paznokcie rosną;€ Pozdrawiam
Krem do rąk jest dobry także do paznokci. Powinien być dokładnie wcierany w płytki i skórki wokół paznokcia kilka razy dziennie. Wówczas wytwarza na skórze ochronny film, który zabezpiecza je przed szkodliwymi czynnikami takimi jak chlorowana woda czy detergenty
olejek rycynowy wzmacnia paznokcie
ja czasami oliwe z oliwek wcieram w paznokcie.
Nail Tek lub odżywka Eveline.
Wcieranie olejku rycynowego lub moczenie paznokci w oliwie z oliwek.
Olej rycynowy jest super tez go używałam. Dodatkowo malowanie paznokci z dodatkiem witaminy a + e przynajmniej mi pomaga wtedy paznokcie są chronione przed czynnkami zewnętrznymi, które im szkodzą.
O nail Tek czytałam duzo pozytywnych opinii na Waszych blogach.
W razie potrzeby na pewno ją kupię. Narazie jest u mnie ok.
Mój sposób na mega zdrowe paznokcie to odzywki Eveline 8w1 i Diamentowa. Dla mnie to kosmetyki wszech czasów!!!Polecam serdecznie!
[quote=rudzielec1984]Mój sposób na mega zdrowe paznokcie to odzywki Eveline 8w1 i Diamentowa. Dla mnie to kosmetyki wszech czasów!!!Polecam serdecznie![/quote]
Ta diamentowa niestety nie jest dostepna wszędzie !
o Tek czytałam dużo dobrego.
wiem że po powrocie musze w coś zainwestować bo widze objawiającą się neisamowicie kruchość...chociaż dalej nie mam problemu z zapuszczeniem
olejek rycynowy działa!polecam:)
Ja również polecam odżywki Eveline. Zużyłam całe opakowanie tej 8w1 i jestem zadowolona z efektów, choć na początku się nie polubiłyśmy... Dostała więcej czasu i się odwdzięczyła Wczoraj pierwszy raz użyłam wersję Diamentową. Mam nadzieję, że będzie równie dobra
[quote=Iwona-bloguje]Ja również polecam odżywki Eveline. Zużyłam całe opakowanie tej 8w1 i jestem zadowolona z efektów, choć na początku się nie polubiłyśmy... Dostała więcej czasu i się odwdzięczyła Wczoraj pierwszy raz użyłam wersję Diamentową. Mam nadzieję, że będzie równie dobra
[/quote]
Wg mnie Diamentowa jest jeszcze lepsza:)
[quote=rudzielec1984][quote=Iwona-bloguje]Ja również polecam odżywki Eveline. Zużyłam całe opakowanie tej 8w1 i jestem zadowolona z efektów, choć na początku się nie polubiłyśmy... Dostała więcej czasu i się odwdzięczyła Wczoraj pierwszy raz użyłam wersję Diamentową. Mam nadzieję, że będzie równie dobra
[/quote]
Wg mnie Diamentowa jest jeszcze lepsza:)[/quote]
Jest problem z jej dostaniem....
moze w październiku jak wróce do miasta gdzie studiuje bedzie lepiej. W mniejszych miastach jak widze jej nie ma....niestety bo by sie przydała.
Ja uzywam do paznokci i włosów olejek rycynowy, odzywia i nie łamią się:)
Ja używam odżywki Eveline 8w1 i po niej wreszcie mam swoje długie i mocne paznokcie:))
Mówi ci coś OLIWKA Z MUSZELKAMI New Nails? Odżywia i nawilża. Paznokcie i skórki nie są tak suche, a kosmetyk kosztuje jakoś około 25 zeta. Z tym, że kupicie go raczej w internecie. Nie widziałam jeszcze kosmetyków New Nails na mieście, a kupuję je od dawna.
[quote=goldonna]olejek rycynowy wzmacnia paznokcie [/quote]
O! Dobrze wiedzieć
[quote=rikela]Mówi ci coś OLIWKA Z MUSZELKAMI New Nails? Odżywia i nawilża. Paznokcie i skórki nie są tak suche, a kosmetyk kosztuje jakoś około 25 zeta. Z tym, że kupicie go raczej w internecie. Nie widziałam jeszcze kosmetyków New Nails na mieście, a kupuję je od dawna.[/quote]
Trochę mnie ostatnio zawiodły odżywki New nails, są drogie a nie dają takiego skutku jak oczekiwany
No, też go stosuję.
[quote=Melania][quote=goldonna]olejek rycynowy wzmacnia paznokcie [/quote]
O! Dobrze wiedzieć [/quote]
Może polecicie jakiś preparat/zabieg na rozdwajające się paznokcie.
[quote=Kalinka01][quote=rikela]Mówi ci coś OLIWKA Z MUSZELKAMI New Nails? Odżywia i nawilża. Paznokcie i skórki nie są tak suche, a kosmetyk kosztuje jakoś około 25 zeta. Z tym, że kupicie go raczej w internecie. Nie widziałam jeszcze kosmetyków New Nails na mieście, a kupuję je od dawna.[/quote]
Trochę mnie ostatnio zawiodły odżywki New nails, są drogie a nie dają takiego skutku jak oczekiwany[/quote]
Że jak? Chyba efektu, nie skutku. Przecież odżywka kosztuje 10 zł. Znasz jakąś tańszą?
Możesz mi pokazać jakie dowody, że faktycznie z nich korzystałaś? Bo patrząc na mój efekt, średnio chce mi się w to wierzyć ;-)
Ja ostatnio zrezygnowałam z kupnych odżywek, po prostu wcieram olej w paznokcie, a że jestem fanką olejów z pierwszego tłoczenia więc takie używam. Po miesiącu wcierania oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia Zielony Nurt w płytkę paznokcia widzę wyraźną poprawę, jak ten olej się skończy bo normalnie używam go do sałatek, to kupię olej lniany też Zielony Nurt i dalej będę wcierać zobaczymy czy też będzie tak skuteczny.
A słyszałyście o oleju arganowym? Świetny Olej Arganowy ma szerokie zastosowanie zarówno w kuchni jako doskonały dodatek do potraw jak i w kosmetyce jako doskonały środek do pielęgnacji i regeneracji cery przede wszystkim suchej i odwodnionej wymagającej regeneracji. Mam kilka kuponów Wystarczy wpisać numer kuponu M0142404 podczas zakupów w sklepie internetowym zielonynurt.pl, a otrzymasz 10 złotych gratis. Kod jest ważny do 10 grudnia 2014 roku. Jedna osoba może wykorzystać jeden kod na jednorazowe zakupy.
Myślałam o olejku arganowym, ale tak się zastanawiam czy serio coś działa używam jedynie na włosy. A na paznokcie to odżywki kupione w sklepie. Głównie diamentowa. U mnie się sprawdza.
Olu diamentową odżywkę też używałam, jest dobrze znana i faktycznie utwardza płytkę paznokcia, sama zauważysz po kilku miesiącach , że płytka paznokcia bez pomalowania odżywką jest cienka i koło się zamyka. Mi chodziło o to by doprowadzić płytkę paznokcia do tego, że jest naturalnie twarda i nie rozdwaja się, dobrze wygląda bez lakierowania. Spróbuj na początek wcierać olej spożywczy naturalny rzepakowy. Do zakupów w sklepie Zielonynurt można wykorzystać kupon rabatowy wystarczy wpisać numer kuponu M0142404 , a otrzymasz 10 złotych gratis. Kod jest ważny do 10 grudnia 2014 roku. Jedna osoba może wykorzystać jeden kod na jednorazowe zakupy.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź