Temat: Opalona skóra
Używacie samoopalaczy? Słońce coraz mocniej grzeje, część koleżanek już złapała lekki kolor. W programach urodowych pojawiła się faza tematów o balsamach, sprayach brązujących. Używacie? Jeśli tak to na jakie części ciała?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Używacie samoopalaczy? Słońce coraz mocniej grzeje, część koleżanek już złapała lekki kolor. W programach urodowych pojawiła się faza tematów o balsamach, sprayach brązujących. Używacie? Jeśli tak to na jakie części ciała?
Na nogi - łydki mam zakryte aż do sezonu letniego i wtedy okazuje się, że są blade jak u trupa. Traktuję je więc balsamem samoopalającym, a ostatnio spróbowalam pianki, która niby miała być lepsza, a jednak na przyszłość pozostanę przy balsamach. No chyba że jakąś inną piankę wypróbuję.
A czy ktoś próbował już naturalnego masła kakaowego? Polecam wszystkim, którzy nie chcą wcierać w siebie chemii. Ja uzywam zamiast kremow do opalania i zamiast samoopalaczy. Ostatnio kupuje z tego sklepu: [url]http://www.mydlarnia.info/maslo-kakaowe-bio-cat-181-id-826.aspx.[/url]
[quote=MauaMe]A czy ktoś próbował już naturalnego masła kakaowego? Polecam wszystkim, którzy nie chcą wcierać w siebie chemii. Ja uzywam zamiast kremow do opalania i zamiast samoopalaczy. Ostatnio kupuje z tego sklepu: [url]http://www.mydlarnia.info/maslo-kakaowe-bio-cat-181-id-826.aspx.[/url][/quote]
A zostawia żólte zacieki lub brudzi? Bo ja przez to za bardzo nie lubię samoopalaczy:/
Ja niestety jeszcze nie natrafiłam na żaden dobry kosmetyk który nie zostawiałby brzydkich brązowych plam. Kilka razy próbowałam samoopalaczy różnych firm ponieważ mam bardzo jasną karnację i opalam się na czerwono. Niestety wszystkie balsamy, chusteczki czy spraye jakich próbowałam używać zostawiały nienaturalny efekt i 'zacieki'. Również chętnie się dowiem czy macie coś godnego polecenia
Angelika, mam podobnie. jasna cera, opalanie w odcieniach czerwieni i wielki test samoopalaczy non stop. Najlepszy z tych, które do tej pory próbowałam to balsam ziaja ralaksujący. Ładnie barwi na bursztynowy kolor.
ja również mam z tym problem , ale u mnie sprawdzał się kiedyś balsam z loreala sublime bronze , jako jedyny nie zostawiał śladów i stopniowo nogi nabierały ładneg kolorku
Dzięki za radę, kosmetyki Ziaja mi służą więc muszę koniecznie wypróbować.
Ja również polecam balsam do opalania Ziaja, stosuję od dawna w słoneczne dni i dla mnie rewelacja
Ostatnio edytowany przez mikados (2012-05-24 20:31:31)
ja używam dove brązujący do skóry ciemnej, to już moje któreś opakowanie i jestem zadowolona, 4 smarowania i mam opaleniznę
Właśnie kupiłam krem brązujący dove, potem podzielę się wrażeniami
No właśnie wiele dziewczyn twierdzi, że dove jest ok. U mnie podobnie, ręce opalone a nogi zawsze białe. Teraz i tak słońca nie ma ale za chwilę zrobi się znów ciepło i trzeba będzie się rozebrać. Osobiście mam mieszane uczucia, nie przetestowałam balsamów zbyt wiele, jednak większość nie dawała mi pożądanego efektu. Z ziaji lubię ten balsam opalizujący ale on przecież nie przyciemnia koloru. Zastanawiam się nad balsamem z Sun Care, a może Dax? Jeszcze jakieś inne propozycje? A może lepsze są w sprayu?
Ja osobiście nie przepadam za tymi w sprayu moim zdaniem jeszcze większe plamy i zacieki zostawiają niż balsam.
Ostatnio kupiłam sobie również chusteczki opalizujące ale również nie jestem z nich zadowolona.
Nie uzywam i nie znalazlam jeszcze takiego ktory by na mnie dzialal
Ja tam lubie moją bardzo jasną skórę, używam samoopalaczy bardzo rzadko, ale jak już to lubie balsam z Lirene.
Jak to mówią- szlachta chodzi biała,a plebs opalony Lubię byc raczej biała
mam jasną karnacje, latem lubię się opalać żeby nadać lekką opaleniznę ale bez przesady. Strasznie nie podobają mi się kobiety mocno opalone, moja koleżanka chodzi regularnie na solarium i mimo tego że ma 20 lat to ma skórę tak zniszczoną szczególnie na dłoniach i stopach że to wygląda po prostu okropnie i odrażająco, skóra niczym 60latka!
najczęściej na twarz, ale rzadko.
JA kocham piankę LIRENE zawsze miala ten sam problem co wy, plamy, żółte smugi, nierówne paski, żółte ręce, ten mus uwielbiam i mimo że testowałam wiele róznych produktow jej nie zamienię.
[url]http://szybkoilatwo.blogspot.gr/2012/05/jaki-balsam-brazujacy-wybrac.html[/url]
[quote=Darioszka]Jak to mówią- szlachta chodzi biała,a plebs opalony Lubię byc raczej biała [/quote]
Ha ha ha Ja też wolę być biała, choć z innych powodów.
Po pierwsze - to ma swój urok, tak jak i opalenizna,
po drugie - to inwestycja w zachowanie młodości na dłużej,
po trzecie - z opalaniem łatwo przesadzić, a wtedy skóra wygląda na brudną,
po czwarte - opalenizna dodaje lat. Mimo to od czasu do czasu lubię korzystać z samoopalaczy, zwłaszcza na łydkach, bo moje są zbyt jasne. Na słońcu chce mi się od razu spać, do solarium nie chodzę, a jedno i drugie w zasadzie uznaję za niebezpieczne. Poparzona byłam dwa razy, choć nie leżałam plackiem na plaży. Opalam się na czerwono, więc trzeba czekać kilka dni lub i tak posmarować się samoopalaczem. Tak poza tym, jeśli ktoś widział rozpacz po czerniaku to zdaje sobie większą sprawę z niebezpieczeństwa. Smaruję się filtrami, zwykle balsamami do opalania zawsze kiedy wychodzę odsłonięta (ramiączka, sukienka, krótsze spodnie).
No w tym roku to ja będę opalooona i to bardzo bo jestem cale 2,5 miesiąca na Krecie no to nieźle się zjaram, że tak powiem na heban
Ja używam kremów z filtrami.Sklep z produktami Yves Rocher ma ciekawa linię kosmetyków słonecznych na bazie roślin. Smaruję się cała, a samoopalaczy ni lubie, bo się dziwnie w nich czuję. Jakbym była pomalowana.
Hummm.. Ja i tak stosuje olejki do opalania lepiej słońce chwyta i maja znacznie przyjemniejszy zapach
Wolę być blada niż smarować się samoopalaczami Wybieram słońce
[quote=Sygin]Hummm.. Ja i tak stosuje [url=http://www.yves-rocher.com.pl/sloneczne/olejki]olejki do opalania[/url] lepiej słońce chwyta i maja znacznie przyjemniejszy zapach[/quote]
Nie lubię olejków....wszystko jest tłuste słabo sie wchłaniająa i świcisz się jak bombka na choince....A mój balsam do opalania pachnie bardzo ładnie.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź