Temat: Dekoracja świąteczna
jakie w tym roku są modne dekoracje na święta Bożego Narodzenia tzn w jakich kolorach ubieracie choinkę, jak udekorować stół na wigilię czy jakaś fajna dekoracja okna...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jakie w tym roku są modne dekoracje na święta Bożego Narodzenia tzn w jakich kolorach ubieracie choinkę, jak udekorować stół na wigilię czy jakaś fajna dekoracja okna...
nikt nic nie robi ??? dekoracja świąteczna jest też ważna tak samo jak potrawy świąteczne...
Ja lubię na stole eleganckie serwetki z motywami świątecznymi... A choinka w domu musi być różnokolorowa, nie tak jak w firmach czy urzędach, że żółto- granatowa czy niebiesko-czerwona...
Choinka u mnie jest zawsze bardzo kolorowa, nie sugerujemy się modą i pomysłami typu: w tym roku ma być dużo złota itd. U nas są wszystkie możliwe kolory. Jest stroik na stole, a na drzwiach wieniec świąteczny. Nie rozwieszamy światełak przed domem, bo nie mamy krzaka, he he. Jako dziecko zawsze miałam też swoją choinkę w pokoju.
U mnie są światełka na balkonie... I lubię na choince powiesić parę jabłek, ciastka, cukierki...
W tym sezonie modny jest fiolet na dekoracje świąteczne, ale i czerwony też na czasie. Choinka powinna być zawsze w tym samym kolorze co dekoracja stołu...
U mnie zawsze przeważa granatowy i złoty więc nie zamierzam i w tym roku podążać za modą
a u mnie w tym roku będzie przewaga czerwonego ze złotym ale i inne dodatki takie jak aniołki czy gwiazdki szydełkowe, cukierki, pierniczki, jabłka...
No tak, zawsze są kolory dominujące i dodatki
Ja zawieszam też ciastka oraz ozdoby zrobione przez moją siostrzenicę, która je tworzy dla całej rodziny już od listopada
jakieś ozdóbki zrobione przez moje dzieci też pewnie zawisną
Jeśli znajdą czas między szkołą a komputerem..
U mnie choinkę ubiera syn więc jest strasznie kolorowo i "naćkane". Na stół zrobię stroik jak co roku z gałązek i ozdób świątecznych. Obrus mamy świąteczny czerwono zielony. Poza tym mój syn poobwiesza wszystko jak zwykle anielskimi włosami
To fajnego masz syna - pewnie ma mniej niż 10 lat, bo te starsze dzieciaki to już nie chcą się bawić w strojenie domu na święta, mają ważniejsze 'sprawy"...
[quote=Ksymena]Jeśli znajdą czas między szkołą a komputerem..[/quote]
ozdóbki robią w szkole lub na zajęciach plastycznych, w domu też czasami znajdą chwilkę ale oczywiście że komputer najważniejszy...
Myślałam że w w szkole już się odchodzi od prac "ręcznych" - przynajmniej dzieci z mojej rodziny nie mają takich zajęć w szkole (II i IV klasa)
Ostatnio edytowany przez Ksymena (2010-12-21 15:15:29)
w pierwszej klasie robili aniołki, mikołaje i łańcuchy, a na zajęciach plastycznych moja 5-latka też robiła jakieś tam mikołajki i choinki...
i bardzo dobrze - niech dzieciaki ćwiczą! co i rusz zabierają jakieś zajęcia lub obniżają poziom! osobiscie uważam,że zajęcia techniczne i plastyczne powinny być całą podstawówkę!!
Słyszałyście że jest taki pomysł ministertwa, żeby np. historia była w gimnazjum od starożytności do XIX wieku, a w liceum od XX do czasów najnowszych? No to [pewnie i historię literatury będzie się tak omawiać, bo to są przedmioty "równoległe", zwłaszcza w klasach humanistycznych. To oczywiście niesie za sobą zmianę podręczników no i obcięcie godzin, czyli zwolnienia nauczycieli... W zamian za te "oszczędności" urośnie nam pokolenie niedouczonych ludzi.
Ostatnio edytowany przez Caroline (2010-12-23 13:10:46)
A co do dekoracji - dziś dostałam super śliczny dzwoneczek na choinkę, ale taki duży (ok. 15 cm. wys.), bajecznie kolorowy - siostrzenica będzie zachwycona!!!
Piekę z synem pierniczki z dziurką , do dekoracji choinki , wyglądają wspaniale i można je zjeść:)
Dodatkowo robimy ozdoby z bibuły , gwiazdy betlejemskie , aniołki , dzwonki, co roku nowe i trochę inne.
Myślę , że to znakomity pomysł na oryginalne ozdoby , no a czas wspólnie spędzony z dzieckiem bezcenny!!
Zazdroszczę że masz na to czas...
w domach , to się jeszcze dekoruje obejście, bo w miastach na balkonach już mało kto, z roku na rok widzę jak jest ubogo, nikt nie zawiesza lampek na balkonach, czy w oknach migających dekoracji, bo to żre dużo prądu.
Znalazłam w ikei i home&you fajne dekoracje.
Myślę, że to będzie hit na tych świąt
Mimo że nie obchodzę religijnych świąt, mam zwyczaj dekorować, cieszyć się, życzyć, dawać prezenty Można by rzec, że obchodzę "święta zimowe" Dekoruję dom otrzymanymi kartkami świątecznymi, betlejemskimi gwiazdami, świątecznymi świecznikami, drewnianymi śnieżynkami, reniferki i bałwanki mile widziane
Ja też lubię te klimaty z brokatem, czerwienią i złotem, same dekoracje cieszą oko niezależnie od tego, czy jesteśmy wierzący, czy nie;)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź