151

Odp: A może tak bez zaręczyn?

mi bardziej widzi się suknia Niny smile Taka ładna prosta, ale mój narzeczony powiedział, że nie wie czy kościelny chce brać, także nie wiem czy myśleć o sukni. Kiedyś mu pokazałam jakąś, żę mi się podoba to też się podobała, więc moze mamy taki sam gust:)
mi bardzo podoba się taki czarny dodatek (sama suknia wcale)

152

A mi się podobają i takie jak zaproponowala Ninek i takie jak Taml92. Ja po prostu nie potrafiłabym się zdecydować, bo wybór jest ogromny. Myślę, że wybralabym co najmniej kilka i dalej decydowalaby już cena. Hm... bez ramion są fajne, ale nie czulabym się w takiej komfortowo. Musi być biustonosz na ramiączkach. Jest za duży wybór!!!

153

A ja nie wywaliłabym moich ogromnych rąk, chyba, że bym schudła big_smile Muszę robić bica hehe

154

Niechcemisie wyboru wcale nie ma takiego dużego... Tak się tylko wydaje do póki nie zaczniesz szukać...

155

[quote=Ninek]Niechcemisie wyboru wcale nie ma takiego dużego... Tak się tylko wydaje do póki nie zaczniesz szukać...[/quote]
i przymierzać... szybko sie okazuje, że sukienki ładnie wyglądają na manekinach/modelkach ale na Tobie... koszmarnie...

156

ja wiedziałam kiedy chłopak mi się oświadczy i jeszcze mówiłam mu jakie dokładnie pierścionku lubię. Może ktoś pomyśleć, ze przymusiłam go do tego,ale tak nie jest.Już dużo wcześniej stwierdziliśmy,że chcemy się pobrać.Miesiąc przed zaręczynami dopytywałam się już kiedy te zaręczyny;)Niestety zaręczyny zepsuł monolog pewnej pani do jej przyjaciółki o tym,ze cellulitu nie może się pozbyć.Bardziej pamiętam to, co mówiła ta pani niż mój chłopak.

157

[quote=justyna][quote=Ninek]Niechcemisie wyboru wcale nie ma takiego dużego... Tak się tylko wydaje do póki nie zaczniesz szukać...[/quote]
i przymierzać... szybko sie okazuje, że sukienki ładnie wyglądają na manekinach/modelkach ale na Tobie... koszmarnie...[/quote]

Dokładnie... Ehh...

158

[quote=Alena]ja wiedziałam kiedy chłopak mi się oświadczy i jeszcze mówiłam mu jakie dokładnie pierścionku lubię. Może ktoś pomyśleć, ze przymusiłam go do tego,ale tak nie jest.Już dużo wcześniej stwierdziliśmy,że chcemy się pobrać.Miesiąc przed zaręczynami dopytywałam się już kiedy te zaręczyny;)Niestety zaręczyny zepsuł monolog pewnej pani do jej przyjaciółki o tym,ze cellulitu nie może się pozbyć.Bardziej pamiętam to, co mówiła ta pani niż mój chłopak.[/quote]
ja tak samo miałam, wiedziałam kiedy się oświadczy, nawet zaproponował żebym pierścionek wybrała. powiedziałam, tylko że lubię delikatne i liczę na jego gust i wybrał przepiękny naprawdę smile Nie było romantycznie, a szkoda...

159

Też uważam, że zaręczyny są ważene i warto je przeżyć. Oczywiście, dzisiaj nei są juz konieczne, ale jest to tradycja, z której szkoda rezygnować.

160

Też bym chciała tak jak Wy dziewczyny wiedzieć kiedy oświadczy mi się mój ukochany smile Mimo, że za tydzień nasza 5 rocznica, a jakoś tak wyszło, że wczoraj ją świętowaliśmy to małe mam nadzieje na oświadczyny:)

161

Ale zaręczyny są takie słodkie smile

162

Fajne historie zaręczynowe.

163

Bez zaręczyn to jakoś tak dziwnie smile

164

Ja wolę intymnie, bez świadków,  w końcu to wolna decyzja dwojga dorosłych ludzi, nie potrzebują nikogo pytać o zgodę na wspólne życie

165

Bez zaręczyn? To tak jak ślub bez wesela...

166

Jestem po zaręczynach i powiem Wam, że wcale nie są tak "skuteczne", bo właśnie rok przed ślubem mamy kryzys i kto wie czy nie zerwiemy zaręczyn...:/ Więc nie są chyba konieczne, kto ma być ze sobą to i tak będzie bez względu na to czy sie wcześniej zaręczał czy nie...

167

To tradycja, każda dziewczyna chce mieć taki pierścionek:)

168

[quote=arreth]Jestem po zaręczynach i powiem Wam, że wcale nie są tak "skuteczne", bo właśnie rok przed ślubem mamy kryzys i kto wie czy nie zerwiemy zaręczyn...:/ Więc nie są chyba konieczne, kto ma być ze sobą to i tak będzie bez względu na to czy sie wcześniej zaręczał czy nie...[/quote]
Po to jest narzeczeństwo żeby się rozeznać czy chcemy z kimś spędzić całe życie czy nie... Lepiej rozstać się przed ślubem niż potem rozwodzić jak już są dzieci czy wspólny kredyt na mieszkanie

169

Według mnie zaręczyny powinny być i to po 2 latach związku, inaczej to niepoważnie wygląda, ile można ze sobą chodzić bez określenia się?

Ostatnio edytowany przez Virrana (2014-05-27 14:04:46)

170

Czyli 2 lata mijają i Ty się  chyba oświadczasz, bo skąd wybranek będzie wiedział  jakie masz poglądy?.. Chyba, że od 1. dnia związku będzie o tym słyszał to zacznie odliczać ostatnie dni wolności:)

171

Dzisiaj wiele par które ze sobą mieszkają, nie robi zaręczyn tylko od razu zapraszają na wesele, bo przez wspólne zamieszkanie wdrożyli się do takiej codzienności, w której chyba nie ma miejsca na takie gesty...

172

To zależy od fantazji tak naprawdę, są mężczyźni, którzy lubią tak sie pokazać i zaimponować nawet kobiecie z którą już mieszkają przed ślubem:)

173

Ja na szczęście nie jestem zwolennikiem takich rzeczy ani zaręczyn ani ślubów. Są to ogromne koszty, które tak naprawdę mogę sobie przeznaczyć na świetne wczasy to raz a dwa nie zaczne bardziej przez to kochać drugiej osoby. Ale szanuje oczywiście decyzje osób, które organizują i jedno i drugie bo każdy ma swoje przemyślenia.

174

Ja też tak myślę, ale rodzina chce imprezy i przecież nie wezmę ślubu potajemnie przed nimi...

175

Zaręczyny to tradycja, ja sobie nie wyobrażam żeby z nich rezygnować, nie ma powodu