Odp: suche włosy
Też stosuje olejek arganowy ale musze jeszcze wypróbować jedwab do włosów ciekawa jestem ajki bedzie efekt
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Też stosuje olejek arganowy ale musze jeszcze wypróbować jedwab do włosów ciekawa jestem ajki bedzie efekt
Jedwab daje efekt miękkości włosów, ale czy nawilża je też to jakoś nie odczułam chociaż dość długo stosowałam
Uwielbiam olej arganowy. Namiętnie używam go do włosów, cudnie nabłyszcza, nawilża i zapobiega łamaniu się końcówek. Zapach jest mocny, ciężki i specyficzny jednak dla mnie nie przeszkadza biorąc pod uwagę kwestię działania na zapach da się przymknąć oko:)
Ja chciałabym zamówić olej arganowy, ponieważ czytałam o nim naprawdę wiele pozytywnych opinii. Choć olej kokosowy jest równie dobry.
Najlepsza na zniszczone i suche włosy jest maska z Pettenon Cosmetici - pachnie kokosem i wanilią. Włosy można bez problemu rozczesać, no i bardzo wygładza zniszczone końcówki.
Na suche włosy warto też spróbować domowych sposobów. U mnie świetnie sprawdziło się olejowanie (ale nie każdemu służy). Warto zajrzeć na stronę anwen.pl
Domowe sposoby najlepsze. Włosy najlepiej chłoną takie substancje. Zwłaszcza oleje.
[quote=kocham_kato]Ja chciałabym zamówić olej arganowy, ponieważ czytałam o nim naprawdę wiele pozytywnych opinii. Choć olej kokosowy jest równie dobry.[/quote]
Wiesz co, musisz przetestować na sobie.
Mi arganowy akurat tak sobie podpasował. O wiele bardziej jestem zadowolona z kokosowego własnie
dla mnie podstawowy zestaw to olej arganowy (nakładam na noc i rano zmywam) i olej z wiesiołka (łykam oeparol)
a olejowałaś? mi pomaga olej lniany, bo po niektorych drogeryjnych odżywkach wlosy niestety mi sie puszą
Ja używam od lat maseczki biowax i jestem zadowolona. Ostatnio próbowałam olejować włosy, ale to chyba nie dla mnie. Może za dużo nakładam tego oleju, ale włosy nawet po dokładnym umyciu i spłukaniu są w strąkach.
Ja próbuję różnych rzeczy. Od jakiegoś czasu, na godzinę przed myciem włosów wcieram w nie olej kokosowy. Staram sie też płukać włosy w rumianku, a ponadto stosuję szampon dla włosów suchych i łamliwych zawierający ekstrakty z owsa, kiełków pszenicy, a także skrzyp polny i ceramidy. Staram się także nie myć włosów w zbyt gorącej wodzie.
Zgadzam się co do oleju kokosowego. Poradził sobie z moimi przesuszonymi końcówkami.
Osobiście mogę polecić szampon konopny. Włosy są po nim na prawdę miękkie i lśniące. Skład jest na prawdę niewielki dzięki czemu masz pewność, że nie obciążasz włosów 'całą tablicą Mendelejewa", a są w nim składniki, które działają zbawiennie na włosy.
Trzeba nie używać suszarki i prostownicy, i często olejować końcówki włosów
Ja polecam mieszac sobie maseczki do wlosow z olejkami, na suche dzialalo to u mnie b dobrze
Suche włosy nie nadają się do zapuszczania, trzeba je często podcinać.
Na suche włosy najlepiej działają kosmetyki silnie rekonstruujące i odbudowujące strukturę włosa, jak szampony do włosów suchych. Składniki takie jak proteiny mleka, pantenol czy keratyna są dodatkowym atutem, bowiem formuły z nimi nawilżają włosy jednocześnie ich nie obciążając.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź