Temat: emalia
Podobno gotowanie w garnkach emaliowanych jest zdrowe, bo emalia zabezpiecza stal przed złym działaniem kwasów. To prawa? Myślę o zakupie kompletu garnków. Na co zwracać uwagę?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Podobno gotowanie w garnkach emaliowanych jest zdrowe, bo emalia zabezpiecza stal przed złym działaniem kwasów. To prawa? Myślę o zakupie kompletu garnków. Na co zwracać uwagę?
Ale emalia to sztuczny wytwór, pełny chemii, więc nie zgodzę się że takie zdrowe jest to gotowanie ...
Ja mam stalowe, emaliowane to przeżytek..
Dlaczego? Jak się dba o takie garnki to naprawdę mogą długo służyć...
Chyba te garnki kojarzą się niektórym z garnkami jakie były jeszcze w PRL. Czyli na dzisiejsze czasy nic ciekawego i może dlatego to przeżytek. Ale współcześnie produkowane garnki są bezpieczne, nic z nich nie przenika do żywności i jeśli się z nimi odpowiednio obchodzi, to długo posłużą. Mam na myśli produkty znanych firm a nie jakieś chińskie nonamy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź