Temat: KTG w domu?
Dziewczyny, czy któraś jest może w ciąży i korzystała z takiego ktg domowego, co można wypożyczyć? Skąd coś takiego wziąć? Czy to bezpieczne jest dla dzidzi?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziewczyny, czy któraś jest może w ciąży i korzystała z takiego ktg domowego, co można wypożyczyć? Skąd coś takiego wziąć? Czy to bezpieczne jest dla dzidzi?
Nie przesadzajmy, aż tak często nie trzeba monitorować płodu, a jak coś się dzieje to i tak trzeba jechać do szpitala, więc chyba zbędna jest aż taka zapobiegliwość..?
Niekiedy coś nas niepokoi i nie wiesz czy powinnaś jechać do szpitala czy nie. W końcówce ciąży kiedy dziecko sie przekręca też przestając czuć tak intensywnie ruchy nie zawsze wiemy czy tak być powinno. To trudny okres dla kobiety szczególnie przy pierwszej ciąży i wydaje mi się, ze takie homeKTG jest fajnym wyjściem. Moja przyjaciółka z takiego korzysta i bardzo sobie chwali.
Ja uważam, że pogodna, spokojna o malucha mama, zapewnia mu znacznie lepsze warunki rozwoju. Stres na pewno nie pomaga, a przy pierwszej ciąży te niepokoje i stresy lubią się pojawiać. Sama drugie dziecko mam dopiero w planach i na pewno będę chciała z czegoś takiego korzystać a teraz szukam dla siostry, bo jak wiecie jest w ciąży. Cleopatro, możesz podpowiedzieć, gdzie można o taki sprzęt zapytać?
No coś w tym jest Stres szkodzi, więc dla świętego spokoju tez bym sobie takiego ktg nie odmawiała. Co prawda, kiedy ja byłam w ciąży, takich luksusów nie było, ale teraz moja młodsza siostra korzysta, ona ma akurat homeKTG stąd:
Płaci niecałe 300 zł za tydzień bez limitu badań.
Ostatnio edytowany przez kaweczka (2017-10-15 22:59:30)
Podpytałam przyjaciółki i podała mi infolinię 123763134. Mówiła, że tam jak zadzwonisz to położna odpowie na wszystkie pytania i wyjaśni jak zamówić to urządzenie.
Ostatnio edytowany przez Cleopatra (2017-09-29 11:46:11)
Oj, dziękuję Ci bardzo. Dziś już późno, ale jutro w takim razie tam zadzwonimy. A skąd oni wiedzą czy to wyszło dobrze czy źle?
Urządzenie po skończonym badaniu wysyła do nich zapis, a oni go analizują i odsyłają do Ciebie.
No dobrze, a jeżeli coś jest nie tak? Jak to wtedy wygląda?
Jesli coś jest nie tak to położna dzwoni i w razie potrzeby nawet wysyła karetkę. Podczas wypożyczenia homektg można też w razie potrzeby zadzwonic do położnej na konsultacje.
Dobrze, że tu zajrzałam, bo to wygląda jak coś dla mojej przyjaciółki. Za miesiąc rodzi, musi dużo leżeć i ciągle się zamartwia, że coś nie tak pójdzie..
Hehe, skąd ja to znam Takie urządzenie naprawdę uspokaja, nawet jak nie robi się badania, to można po prostu dla uspokojenia posłuchać serduszka
No kurczę, fajna sprawa. Jeżeli jest to możliwe, by sobie wypożyczyć to może i mi się uda.. Chociaż ja chodzę do bardzo fajnej pani doktor na badania prenatalne. Już po samej wizycie u niej czuję się znacznie lepiej. Wiedząc, że wszystko jest w porządku, zdecydowanie mniej stresu mam i mogę się odprężyć.
Przy ciąży zagrożonej taki sprzęt w domu to podstawa... Ale jeśli dziecko rozwija się normalnie i nie ma problemów, to chyba zbędny wydatek...
Moim zdaniem to trochę już fanaberia, niedługo ciężarne będą chciały mieć w domu szpital
Czasem to pozwala odkryć jakieś wady dziecka.....
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź