1

Temat: Własne pomidory gruntowe

Te ze sklepu importowane z Holandii czy Hiszpanii zupełnie mi nie smakują. Najlepsze są to polskie, mięsiste w których czuć smak pomidora. W tym roku chcielibyśmy postawić niewielką szklarnię, aby chronić pomidory przed wpływem zbyt niskich temperatur. Pytanie w jaki sposób użyźnić glebę?

2

Odp: Własne pomidory gruntowe

Te polskie są najlepsze. Ja mam takie od babci.

3

Odp: Własne pomidory gruntowe

U mnie nawet te kupowane w markecie padają ;( nie wiem czy to prze ze mnie, czy poprostu nie lubią miejsca,w  którym je kładę.

4

Odp: Własne pomidory gruntowe

Ja właśnie już myślę, nad pomidorkami, bo przecież maj już i przydało by się je wsadzić i mieć własne a nie kupować takich drogich w sklepie. Jak mam swoje to przynajmniej wiem co jem.

5

Odp: Własne pomidory gruntowe

Ja posadziłam wczoraj. Noc była zimna ale na szczęście nie padły wink W ubiegłym roku hodowałam swoje z nasionek a w tym roku kupiłam już gotowe krzaczki do zasadzenia. Jak będziecie kupowały to zróbcie to najlepiej na rynku a nie w markecie- po pierwsze cena- zapłaciłam po 1,50 zł za spory krzak, a po drugie mi marketowe rośliny szybko padają i obawiam się że z pomidorami mogłoby być podobnie.