Temat: Dieta podczas karmienia piersią
Nie widzę takiego wątku, a ciekawa jestem, co jadłyście lub jecie karmiąc maluchy piersią. A już zwłaszcza w takie dni jak Święta czy sylwester, nowy rok.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie widzę takiego wątku, a ciekawa jestem, co jadłyście lub jecie karmiąc maluchy piersią. A już zwłaszcza w takie dni jak Święta czy sylwester, nowy rok.
Ogólny jadłospis matki karmiącej piersią wydaje się nie być aż tak strasznie rygorystyczny, chociaż ma sporo ograniczeń. No ale nic nie jest pewne. A mianowicie chodzi o to, że każde dziecko jest inne i często okazuje się, że co chwilę lista możliwych do jedzenia produktów zawęża się. Zazwyczaj największy problem mają mamy, których dzieci przejawiają skłonności do alergii pokarmowych.
Ostatnio edytowany przez Rybulka (2017-01-24 20:51:42)
nawyki żywieniowe w ciąży trzeba sobie wyrobić, ale masz racje trzeba też wiedzieć co można a czego nie. W moim przypadku pomocne okazały się artykuły - maja tam opisane wiele tematow jezeli chodzi o sama ciaze i diete dla karmiacych piersia zajrzyj sobie
Na pewno nie przesadzać z kaloriami bo otyłość i cukrzycę łatwo złapać...
[quote=quantumx]nawyki żywieniowe w ciąży trzeba sobie wyrobić, ale masz racje trzeba też wiedzieć co można a czego nie. W moim przypadku pomocne okazały się artykuły z serwisu - maja tam opisane wiele tematow jezeli chodzi o sama ciaze i diete dla karmiacych piersia zajrzyj sobie [/quote]
Akurat nie czytałam o diecie w ciąży, ale czytałam o żylakach i w sumie dzięki niemu udało mi się uniknąć operacji, dał mi dużo do myślenia i zapisałam się do lekarza obecnie jestem w połowie leczenia ale jest dobrze. Jeśli chodzi o dietę w ciąży to ja się odżywiałam normalnie nic nie zmieniałam po prostu ZDROWO I JESZCZE RAZ ZDROWO
Ostre przyprawy, produkty potencjalnie uczulające, kawa i alkohol powinny być zakazane podczas karmienia piersią.
Niestety przytyłam znacząco po ciąży, jeszcze karmię mojego bobaska i szukam jakieś dobrej diety mało inwazyjnej bo wiadomo karmiąca jestem jeszcze. Mój cel na początek do 10 kg.A potem się zobaczy,jak macie coś fajnego do polecenia to się podzielcie.
Pomyśl o ograniczeniu węglowodanów i tłuszczy na rzecz warzyw i owoców - witaminy dziecku się też przydadzą:)
Nie rozumiem kobiet, które piją kawę w okresie laktacji... Mam koleżankę, która nie może żyć bez kawy i pije ją nawet wtedy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź