Odp: supermarkety i inne sklepy
Niechcemisie, żadna akcja, po prostu tak zrób przy najbliższej okazji!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
urodaizdrowie.pl FORUM » Wyprzedaże - centra handlowe, hipermarkety, supermarkety » supermarkety i inne sklepy
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Niechcemisie, żadna akcja, po prostu tak zrób przy najbliższej okazji!
A jak powie nie, to ja wtedy:"Och, w takim razie nie mogę zrobić zakupów, bo mi zabrakło" i zostawię wózek z zakupami.
brawo!!
ja akurat mam jedynie światło w lodówce, więc coś czuję, że będę mogła dziś wypróbować nową metodą "dorabiania sobie"
Ma ktoś pomysł na szybki obiad, który można podgrzać?
Ale przyznaję, że zdarzyło mi się kilka razy, jak kasjerka nie miała wydać i prosiła o drobne, że brakowało kilku groszy to wtedy jej to nie przeszkadzało...
Mi się raz tak zdażyło. Wyskoczyłam do spożywczaka po cytrynę i okazało się, że są droższe niż zwykle, kilkanaście gr zabraqkło, ale był to akurat sklep, w którym zwykle nie brałam reszty lub w którym reszty 1-2 gr nie wydawano.
Ja akurat robię zakupy w sklepach internetowych, bo jest to wygodniejsze. Poza tym od kilku miesięcy staram się zdrowo odżywiać, kupuje zdrową żywność, a jak pewnie wiecie jest z nią problem w zwykłych sklepach i supermarketach stacjonarnych. Zaczęłam nawet piec ciasta i chleb, bo tutaj [url]http://www.jedzpij.pl/maka_tortowa[/url] znalazłam mąkę w bardzo dużych opakowaniach. Powiem Wam, że róznica w smaku jest ogromna między ciastami upieczonymi z mąki z supermarketu i z mąki ze sklepu, do którego podrzuciłam Wam link.
Najbardziej lubię Kaufland. Tesco też może być się wydaje mi się że tam jest drożej. Najbardziej nie lubię biedronki. Nie potrafię tam robić zakupów- nigdy nie kupię wszystkiego co mam na liście. I chemię mają jakąś dziwną i mało promocji...
A dla mnie najlepszy jest Lidl, zwłaszcza chemię mają dobrej jakości.
Lidlowska chemia też nieszczególnie mi podchodzi. Za każdym razem jak kupowałam jakiś zamiennik w biedrze czy lidlu (np zamiast Vanischa do prania inny odplamiacz) to była to strata kasy. Z chemii nigdy nie kupuję tańszych zamienników ale potrzebne produkty zazwyczaj kupuję gdy jest na nie promocja.
[quote=kosmyk]A dla mnie najlepszy jest Lidl, zwłaszcza chemię mają dobrej jakości.[/quote]
Ja też lubię Lidla, ale akurat chemii nigdy tam nie kupuję. Produkty w5 to jakaś masakra.
I strasznie śmierdzą;/ Przynajmniej kiedyś tak było. Tym płynem do łazienki to bez otwartego okna nie dało się sprzątać, a efekt bez szału. Dlatego wolę zapłacić więcej, mniej użyć i mieć dobry efekt.
Coraz rzadziej kupuję w marketach, bo małe sklepiki mają też przystępne ceny, a warzywa i owoce dużo lepszej jakości...
Ja chodzę tam tylko raz w tyg., w sobotę i to rano o 7.00, żeby ominąć te tłumy...
Ja często tam bywam, bo mam bliżej niż do ryneczku
Ja na codzień kupuję w Biedronce bądź Delikatesach Centrum.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź