Temat: Antyperspirant
Ostatnio trochę leje, ale jak słońce przygrzeje, to jest tragedia. Jakie antyperspiranty są najlepsze na taką pogodę? Chodzi mi o to, żeby zneutralizować nieprzyjemny pot... Jak są upały, to raczej nie da się nie spocić.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ostatnio trochę leje, ale jak słońce przygrzeje, to jest tragedia. Jakie antyperspiranty są najlepsze na taką pogodę? Chodzi mi o to, żeby zneutralizować nieprzyjemny pot... Jak są upały, to raczej nie da się nie spocić.
Ja mam dobry antyperspirant z Ziaji.
Ja też lubię dezodoranty z Ziaji, najczęściej używam takiego niebieskiego w kulce, jeszcze dobre są z Vichy, tylko droższe, dlatego kupuję je najczęściej na promocji...
Najbardziej podobają mi się zapachy Garniera. miałam już niejeden antyperspirant od nich i nigdy nie czułam nieprzyjemnego zapachu potu. Ja lubię roll on, ale spray też jest całkiem niezły.
Isana ma fajne i tanie antyperspiranty.
Co do samego pocenia to słyszałyście, że botoks jest skutecznym środkiem w walce z nadmierną potliwością? czytałam do czego jeszcze go wykorzystują. A myślałam wcześniej, że tylko na pozbycie się zmarszczek, a tu proszę.
Ja testowałam różne antyperspiranty i jeszcze żaden nie odpowiadał mi w 100%. Zauważyłam, że jak już któryś działał, to po pewnym czasie przestawał... I wtedy muszę zmieniać na nowy. Nie wiem, czemu tak się dzieje? Myślałam też, żeby spróbować jakiegoś naturalnego mineralnego dezodorantu, bo podobno są niezłe.
Ostatnio edytowany przez Moniqa_ (2016-09-05 11:03:44)
Dobry jest Medispirant, ja stosuję akurat ten do dłoni i stóp
ja polubiłam rexonę, w różowym opakowanoiu naprawdę ślicznie pachnie
Ja najbardziej lubię rexone w sztyfcie aloesową
Garnier Neo bezzapachowy w formie kremu, Rexona Aloe Vera...
Najlepsze są antyperspiranty te jak najbardziej naturalne bez żadnej szkodliwej chemii, zapachowe bądź bezzapachowe. Koniecznie bez aluminium w składzie.
Jak dla mnie najlepszym antyperspirantem jest bloker Ziaja. Jest skuteczny i tani. Wcześniej używałam etiaxilu, ale ten jest równie skuteczny, ale dziesięć razy tańszy.
Kolejny raz widzę że polecacie Bloker z ziaji. Koniecznie będę musiała wypróbować.
Warto wypróbować jeszcze antyperspirant w kulce LV. Skutecznie niweluje nieprzyjemny zapach potu.
A zawiera aluminium? Bo ja wszystkie z nim w składzie już wyrzuciłam.
Bloker z ziaji nie sprawdził się u mnie. Skóra pod pachami bardzo mnie piekła choć nie używałam go po depilacji. Wytrzymałam dwie aplikacje, trzeci raz zmyłam bo uznałam że nie będę się męczyć i kosmetyk wyrzuciłam, chociaż nie lubię tego robić.
Osobiście polecam dezodoranty Rexona, ale te wersje przeznaczone dla uprawiających sport np. Active Sport. Są orzeźwiające i zawierają powłokę antybakteryjną przez co pot nie przebija przez zapach, jak to zazwyczaj bywa.
Ostatnio edytowany przez babyblue89 (2017-03-17 17:05:40)
Dezodoranty rexona są strasznie duszące i ich aplikacja wywoływała u mnie kaszel. Myślałam że tylko mi się to przytrafiło ale na innym portalu dziewczyny też się na to uskarżały.
Skoro już rozmawiamy o antyperspirantach, to powinniśmy zajrzeć również ro źródła, a mianowicie skąd się wziął tak naprawdę przykry zapach spod pachy, bo być może nie jest to tylko zwykły problem. skąd się bierze ten zapach, jak go leczyć i kiedy udać się do specjalisty. Warty polecenia osobom, które mają z tym problemy.
Ja używam od lat antyperspirantu z Adidasa (niebieskiego), ale ostatnio przeczytałam że mają w sobie bardzo toksyczne substancje, które mogą mieć tragiczny wpływ na skórę i w ogóle organizm. Zaczynam poszukiwania jakiegoś naturalnego, ale boję się że nie będzie skuteczny
[quote=Joanna Natalia]Bloker z ziaji nie sprawdził się u mnie. Skóra pod pachami bardzo mnie piekła choć nie używałam go po depilacji. Wytrzymałam dwie aplikacje, trzeci raz zmyłam bo uznałam że nie będę się męczyć i kosmetyk wyrzuciłam, chociaż nie lubię tego robić.[/quote]
Dokładnie to samo miałam ja i moja koleżanka też się na to skarżyła. Poszło w kosz, bo nie dało się tego pieczenia, swędzenia, parzenia znieść.
W tej chwili akurat używam zwykłego antyperspirantu ziaja i AA. Nie podrażniają, nie uczulają, skuteczność bez jakiejś rewelacji, ale mogą być.
Do niedawna moim dużym problemem była nadpotliwość, ponieważ żaden specyfik nie był do stosowania na dłuższą metę. Na blogu kosmetycznym wyczytałam, jakie są metody walki z nadmiernym poceniem. Ważna jest też dieta, bo ona odpowiada na przykład za to, czy mamy więcej czy mniej bakterii, które odpowiadają za powstawanie przykrego zapachu.
U mnie Dove i Rexona, a latem w razie potrzeby bloker potu, ale nie za często.
Zawsze mnie interesowała skuteczność blokera potu, szczególnie jak słyszę reklamę.
I zadaje sobię pytanie czy to jest w ogóle zdrowe...
U mnie najczęściej sprawdza się biało czarna nivea i vichy
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź