1

Temat: Ekspresowa dieta

Czy któraś z Was ma może jakiś patent na ekspresową dietę? Muszę szybko schudnąć, a kompletnie nie wiem, jak to zrobić...

2

Odp: Ekspresowa dieta

Jest taki patent, ale trochę niezdrowy - nic nie jeść przez miesiąc:) Jak przeżyjesz, będziesz laska!

3

Można zacząć od oczyszczania organizmu, jednodniowej głodówki, ale dłuższej nie polecam...

4

Jest tych diet bardzo dużo. Jest konkretnie w czym wybierać. Moją ulubioną dietą jest dieta paleo. Wybierz ją a  nie pożałujesz.

5

A może spróbujesz wspomagać się regularnym stosowaniem błonnika, pestek moreli czy guarany?

6

Dziewczyny, żadnych ekspresowych diet. One tylko rozregulowują organizm doprowadzając do wzdęć i zaparć. Sama tego doświadczyłam, już nie pamiętam nawet jak długo musiałam pić 2 l wody dziennie by wszystko wróciło do normy. Zdecydowanie polecam zdrową i zrównoważoną dietę

7

Teeth ma rację co do tego, że ekspresowe diety mogą wam zniszczyć zdrowie - popatrzcie sobie na dietę dukana - wszyscy tak za nią szaleli, a potem nagle się okazało że niszczy w ekspresowym tempie nerki. Jeśli chcecie podejść do tego racjonalnie to powiem wam jak ja zrobiłam. Najpierw 2 tygodnie na rozruch czyli oczyszczanie, ułożenie odpowiedniej diety, przyzwyczajenie się do ruchu. W tym okresie pomoże wam herbata oczyszczająca - to wam pozwoli rozhulać metabolizm i doda energii smile Do tego dochodzi dieta - niskie ig, bez cukru i wszystko to co jest nieprzetworzone i nie ma metrowego składu, nic więcej wam nie trzeba smile No i ruch - ja polecam zumbę i spacery. Jeśli nie macie większych schorzeń to przy takiej diecie na spokojnie dacie radę zrzucić ok 4 kilogramy tyogdniowo :-)

8

ja podobnie jak teeth miałam więcej skutków ubocznych takiej szybkiej diety niz korzysci-zatem apeluje o rozwage w tym temacie ł smile mi już po kilku dniach było dużo lepiej

Ostatnio edytowany przez lansik8 (2017-05-06 20:31:45)

9

Ekspresowych metod to chyba nie ma... Myślę, że trzeba uzbroić się w cierpliwość. Można zmienić swoje nawyki i działać. Ruch, zdrowe jedzenie i czas. Na pewno popatrz na ofertę sklepów ze zdrową żywnością i trochę poczytaj na ten temat. Musisz zmienić swoje podejście.

10

Dużo czasu minęło od walki z nadwagą owszem sporo schudłam bo prawie 11 kg i było mega mimo dyscypliny, nerwicy, chwil zwątpienia. Potem przyszedł ciężki czas poddałam się i wróciło 10 kg czułam się źle, byłam zła na siebie,ale znów przyszedł okres walki zrzuciłam to i znów 10 kilo mniej. Teraz próbuję jeszcze zrzucić parę kilo, ale czuję że znowu mam dość że nie chce więcej walczyć że mam dość tej słabości i mimo zdjęć z przeszłości jaka byłam a jestem to ja nie mam chęci już walczyć może dlatego że jestem z tym sama? Powie mi ktoś jaki mam mieć na to patent jak się nie poddać i nie wrócić do otyłości?

11

Żadna dieta nie odchudzi ekspresowo...

12

Dla mnie ćwiczenia to najskuteczniejsze rozwiązanie w walce z dodatkowymi kilogramami. W krótkim czasie hamuje łaknienie i przyspiesza metabolizm a kilogramy lecą w dół.

13

Wątpię żeby istniał jakiś cudowny sposób na takie szybkie odchudzanie. Lepiej trzymać się z daleka od takich metod. W końcu zdrowie jest tylko jedno i szkoda je marnować na jakieś tabletki czy inne magiczne sposoby na odchudzanie.

14

Niestety jak się długo tyło, tak się długo chudnie, nic nie zmienia się z dnia na dzień.
Ja stosuję dietę  i  treningi  w domu i mam super efekty. Chudnę w zdrowym tempie, jem smacznie i zdrowo, nie truję się jakimiś chemicznymi specyfikami, które rujnują zdrowie, portfel i po odstawieniu ich efekty wracają szybko.
Mam ułożony plan treningowy pod moje cele i nie ma drogi na skróty, trzeba się zdrowo odżywiać i regularnie ćwiczyć.

15

nie polecam takich "ekspresowych diet", zwykle polegają na szybkiej utracie wody z organizmu,a le można przy okazji sobie nieźle zaszkodzić..

16

Niezdrowe jest takie ekspresowe odchudzanie, bo po nim jest zwykle efekt jojo...

17

Lepiej odchudzać się stopniowo- wtedy jest zdrowiej dla naszego organizmu a i efekt będzie trwalszy. Ja ćwiczę kilka razy w tygodniu i z rezultatów jestem zadowolona:)

18

Więcej ćwiczyć, jeść więcej białka i nie podjadać smile

19

Można żyć na samej wodzie kilka dni, tylko to jest osłabienie organizmu i nie ma się siły na nic poza chudnięciem:D

20

Jeśli zastanawiamy się, jak szybko schudnąć w tzw,3 dni, musimy wiedzieć, że niemożliwe jest, aby stracić w 3 dni 5 kg tkanki tłuszczowej. Bez, obciążenia organizmu. Najczęściej szybkie diety 3-dniowe powodują utratę wody, straty zalegającej treści jelitowej czy beztłuszczowej masy ciała  Najlepszym rozwiązaniem będzie wprowadzenie do swojej rutyny regularne treningi, takie jak bieganie, jazda na rowerze, pływanie czy ćwiczenia aerobowe czy siłowe, które  pozwolą  na szybsze spalanie kalorii.  Warto zastosować zdrową dietę – skupić się na jedzeniu pełnowartościowych produktów, takich jak warzywa, owoce, białko i zdrowe tłuszcze. I waga bez problemu pójdzie w dół tylko nie w ekspresowym tempie ale przynajmniej zdrowiej.